Nood aan een fijne babbel, bij een heerlijke kop koffie?
Teken in op onze praatgroepen voor naasten

Intentieverklaring ... Vanaf maart 2024 willen we praatgroepen organiseren !!

Vanaf maart 2024 wou vzw SuperNils, samen met het LEA-programma, praatgroepen organiseren voor NAASTEN van patiënten met een hematologische aandoening. Want ja, ook deze mensen hebben vaak nood aan een babbel.

Partners, kinderen, vrienden … allemaal hebben ze vragen als iemand uit hun nabije kring ziek wordt. Dikwijls kunnen ze met deze vragen nergens terecht. Vzw SuperNils en LEA willen hieraan iets doen. We willen deze mensen rond de tafel brengen, zodat ze een platform krijgen voor hun vragen en noden. Om deze gesprekken in goede banen te leiden, nemen we een organisatie als Lost & Co vzw onder de arm. 

Om er een totaalbeleving van te maken, willen we steeds starten met een presentatie over een relevant en interessant onderwerp. Aansluitend volgt er dan koffie en een lokale lekkernij, om tenslotte iedereen de kans te geven zijn/haar vragen op tafel te leggen. Bedoeling is het hart te kunnen luchten, maar vooral ook te horen dat je niet alleen bent met die vragen en noden. Leren van elkaars gevoelens, van elkaars ervaringen … het maakt ons zoveel rijker.

Na zo’n praatgroep-beleving zouden de mensen met een geruster hart terug naar huis moeten keren.

Blijf deze pagina en onze nieuwsberichten volgen, om op de hoogte te blijven van data en locaties (in de toekomst in gans Vlaanderen!).

Ook belangrijk … de praatgroepen zijn GRATIS. We vragen alleen om vooraf in te tekenen voor de beperkte plaatsen.

Gratis praatgroepen ... hoe doen jullie dat?

We willen onze praatgroepen altijd gratis kunnen aanbieden aan patiënten met een hematologische kanker en hun naasten/mantelzorgers. Dat is niet eenvoudig! Zo'n organisatie heeft uiteraard een aantal kosten die moeten gedragen worden (locatie, begeleiding, sprekers, catering).
Het is dankzij de steun van bedrijven en particulieren dat we dit kunnen blijven doen. Vind je zo'n praatgroep ook belangrijk en wil je de organisatie ervan steunen? Dat kan op verschillende manieren. Klik snel op de oranje knop helemaal bovenaan en toon je goede hart!

Meer weten over het LEA-programma? Klik hiernaast ...

Overzicht van onze geplande praatgroepen

Donderdag 14 maart 2024

Samen rond de tafel: een openhartig gesprek met dierbaren van bloedkankerpatiënten

Locatie: GLOED, Antwerpsestraat 126, 2500 Lier

Welkom: om 19.30 uur

Maximum aantal deelnemers: 15

Wanneer iemand in onze nabije omgeving ziek wordt, worden niet alleen de persoon zelf

maar ook iedereen die dagelijks voor hem/haar zorgt, geconfrontreerd met het verlies van allerlei zaken: onbezorgdheid, mogelijkheden en plannen. Bovendien leef je ook sterk mee met wat je kind, je partner, je broer of zus, … allemaal moeten verliezen: zijn/haar gezondheid en misschien ook zijn/haar zelfbeeld, werk, vrienden, vruchtbaarheid, …   Vaak is er weinig ruimte om daarbij stil te staan. LEA en vzw SuperNils willen deze ruimte graag aanreiken aan iedereen die het nodig heeft.

 

Daarom nodigen ze Marijke Quaghebeur (UZ Gent) uit die ons vanuit haar ruime ervaringen met hematologische patiënten en hun families, meeneemt in een lezing over de impact van kanker op het leven van wie dichtbij een patiënt staat.

 

Daarna zullen Kathleen Roskams (psychologe en oprichtster van Lost & Co) en Marijke samen met jullie in gesprek gaan zodat ervaringen kunnen uitgewisseld worden en jullie  aan elkaar handvaten kunnen meegeven over hoe jullie proberen veerkrachtig met dat verlies en die impact om te gaan. 

 

Agenda:

19u30 welkom

19u45 korte voorstelling vzw Supernils, Lost & Co en Lea-programma

20u00 presentatie Marijke Quaghebeur

20u20 tijd voor koffie en een heerlijk Liers Vlaaike

20u30 samen in gesprek 

22u00 we ronden rustig af

Jammer genoeg kregen we geen aanvragen voor deze praatgroep, ondanks verschillende pogingen om het aanbod tot bij de patiënten en hun familie te brengen. Misschien is de tijd er nog niet rijp voor? Misschien moeten we zoeken naar een andere manier om de doelgroep te bereiken? Is de locatie goed gekozen? Proberen we het beter online, bijvoorbeeld via een Zoom-sessie?

Vele vragen die bij ons opkwamen … We geven het in elk geval niet op. Samen met LEA blijven we zoeken naar alternatieven. Wil je ons daarbij helpen? Stuur dan snel een berichtje via ons contactformulier (knop hieronder).