Warmste Week 2020

Studio Brussel besliste om de Warmste Week 2020 helemaal anders te organiseren. Ze zetten nu in op de vrijwilliger zelf en niet op het inzamelen van financiële middelen.

Vzw SuperNils kan deze verandering wel begrijpen. Vrijwilligers zijn immers van groot belang voor vzw’s en andere organisaties. Deze mensen dragen de vereniging uit en ze zorgen ervoor dat alles vlekkeloos blijft lopen. Voor vzw SuperNils gaat het hier om de mensen van de raad van bestuur, de effectieve en steunende leden.

Vrijwilligers inzetten in onze dagelijkse werking, is voor SuperNils moeilijker. We werken immers in functie van leukemiepatiënten en in nauwe samenwerking met de universitaire ziekenhuizen van Gent en Antwerpen. We moeten ons dan ook houden aan duidelijke afspraken rond hygiëne en veiligheid.

Toch kan Vlaanderen onze organisatie helpen, op een veilige en zeer eenvoudige manier, om één van de doelstellingen van de vzw te realiseren: het welbevinden van de patiënten en hun familie vergroten, hen een hart onder de riem steken en laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.Een bord vol kaartjes, opgestuurd naar UZ Gent (en UZ Antwerpen). Ernaast een tekst die vertelt dat vzw SuperNils de initiatiefnemer is van deze postkaarten-actie. Uiteraard zijn er veel meer kaartjes. Die werden aan de patiënten zelf gegeven, zodat ze kleur en licht in de kamer konden brengen. Dikke merci aan alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet.

De actie werd een reusachtig succes. In Gent wisselen ze wekelijks de borden met nieuwe kaartjes. Patiënten en hun familieleden blijven even staan en genieten van de mooie prenten en teksten. Zelfs van andere verdiepingen komt men kijken en … foto’s nemen. Van een succes gesproken!!

Radio 2 omroep Antwerpen gaf onze actie extra aandacht tijdens de ochtend, op woensdag 18 november, met een interview met onze voorzitter, Robert Scheltjens.

Stuur een mooie wenskaart naar de patiënten van de afdelingen hematologie van het UZ Gent en UZ Antwerpen. De kaarten zullen verdeeld worden over de afdelingen van de volwassenen en van de jonge kinderen.

Stuur je kaartje(s) tussen 21 september 2020 en 21 december 2020 naar de volgende adressen:

UZ Gent – afdeling hematologie – C. Heymanslaan 10 te 9000 Gent.

UZ Antwerpen – afdeling hematologie – Drie Eikenstraat 655 te 2650 Edegem.

UZ Antwerpen – afdeling hematologie kinderen – Drie Eikenstraat 655 te 2650 Edegem.

Bezorg onze patiënten een leuke afwisseling. Zeker doen hoor!!

Bedankt aan iedereen die mee heeft gedaan aan onze actie!!

Visits: 272