Villa Max, trotse partner van vzw SuperNils

Kennen jullie Villa Max al?

Villa Max is een warme en toffe organisatie die kosteloze vakanties aanbiedt aan gezinnen, uit het hele land (!), met een ernstig ziek kind. Als één van de kinderen uit een gezin ernstig ziek is, dan heeft dit vaak een enorme impact op alle gezinsleden. Samen er even tussenuit knijpen, is dan zeker niet evident. Een weekje vakantie lijkt vaak onbereikbaar, door de noodzakelijke verzorgingen en noden.

Maar dan is er Villa Max! Zij zorgen ervoor dat het gezin “gewoon gezin” kan zijn en dat ze leuke en ontspannende dingen samen kunnen doen. Zelfs voor een beetje “me-time” voor de ouders kan gezorgd worden. Villa Max neemt daarbij alle kosten van het verblijf, inclusief de leuke activiteiten (zoals o.a. pretparkbezoek, cinema, kinderanimatie, gezamenlijk ontbijt, BBQ, …) op zich. Geweldig toch?

De vakanties gaan door in CASA AMETZA, gelegen naast het zwembad van Brasschaat, in de mooie en rustige parkomgeving. CASA AMETZA bestaat uit 6 ruime vakantiewoningen, allemaal rolstoeltoegankelijk en aangepast aan de verschillende zorgnoden. Dit alles echter zonder in te boeten aan gezelligheid en knusheid. In de voorbije jaren mochten reeds 125 gezinnen genieten van zo’n kosteloze en aangepaste vakantie.

Ernstig zieke kinderen hebben vaak nood aan specifieke ondersteuning, ondersteuning die ze geen week kunnen en mogen missen. Villa Max zorgt er dan ook voor dat de gezinnen op de ondersteuning van zowel professionele zorgverleners (thuisverpleging, kinesisten, …) als een uitgebreid netwerk van vrijwilligers, kunnen rekenen. Zo kan er onbezorgd vakantie gevierd worden en kunnen de gezinsleden maximaal van elkaar genieten.

Vzw SuperNils gelooft enorm in deze mooie organisatie en denkt erover na om op één of andere manier met hen te gaan samenwerken. Zo zouden we bijvoorbeeld een speelgoedkoffer in de huisjes kunnen voorzien voor de op vakantie komende kinderen. Maar ook onze kunstelactiviteiten van partner LuKiArt vzw kunnen in Villa Max zeker een plekje krijgen. Bovendien zullen we de vzw bekend maken via onze goodiebags, die worden uitgedeeld tijdens de SuperNilsdagen voor kinderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Wil je meer lezen over o.a. de mogelijkheden en de voorwaarden van Villa Max? Kijk dan snel op de website www.vzwvillamax.be of breng een bezoekje aan de facebookpagina van vzwvillamax.

Visits: 210