SuperNilsdag 2022 voor volwassenen

Maandag 10 januari 2022 … Nils zou vandaag 30 jaar geworden zijn. Een mooie dag dus om de lotgenoten van de afdelingen hematologie van het UZ Gent, UZ Antwerpen en KLINA Brasschaat in de bloemetjes te zetten en hen een hart onder de riem te steken. 191 goodiebags pakten we in voor evenveel patiënten …

We trokken dan ook in alle vroegte naar Gent, waar we werden ontvangen door professor Dr. Tessa Kerre, Delphine Lacante – hoofdverpleegkundige van de afdeling hemato en de ganse aanwezige crew van verdiepingen 3, 7 en 9. Ook Caroline Van Geyt van de afdeling communicatie was aanwezig. Met haar spraken we verder af op welke manier SuperNils meer in beeld kan worden gebracht in het ziekenhuis en ook daarbuiten. Fijne ontvangst in elk geval en iedereen was super tevreden met onze goodiebags. Volgend jaar staan we opnieuw paraat!

Van Gent dan naar Antwerpen. Even spannend … gaan we er op tijd geraken? Ongeval in Beveren en stilstaan in een file. Maar het is gelukt. Om 12.30 uur reden we het UZA binnen, waar we werden opgewacht door Emma Staut van UZA Foundation. Gepakt en gezakt trokken we dan met haar naar de afdeling hematologie, waar we alweer mensen konden blij maken met onze goed gevulde goodiebag. Weer een fijn moment, toffe mensen ontmoet! Tot volgend jaar UZA!!

En dan vlug even langs Kalmthout om de tweede gevulde auto op te halen en onze mascotte. En dan naar KLINA Brasschaat. Ook daar wachtte ons weer een mooie ontvangst! Dr. Stef Meers, hoofdverpleegkundige Jolien en haar staf, Hilde Maes en Margot Verfaillie stonden ons al op te wachten. Eén van de verpleegkundigen kroop in het pak van SuperNils, de anderen verkleedden zich in superhelden, met cape en bril. En dan samen op de foto! Wat een toffe manier om SuperNilsdag onder de aandacht te brengen. Ook hier gaan we via de schermen van het ziekenhuis en via social media meer bekendheid verwerven. Super tof en o zo belangrijk voor onze organisatie! Bedankt! En volgend jaar komen we uiteraard terug op bezoek!

10 januari werd een emotionele dag voor velen van ons, maar het was ook zo mooi, omdat we de droom van Nils echt konden realiseren. En dat zullen we nog vele jaren blijven doen!

Dinsdag 11 januari 2022 kregen we persaandacht in Het Laatste Nieuws. Mooi artikel met leuke foto van Klina Brasschaat. Bedankt Sabine Vermeiren (journaliste) om dit mogelijk te maken. Sabine was trouwens de journaliste die me bij de start van SuperNils interviewde en een prachtig artikel schreef, met nog meer persaandacht tot gevolg. Hieronder het artikel van deze keer.

Rest ons nu niets meer dan onze sponsors te bedanken voor de mooie geschenken die we konden uitdelen:

  • Apotheker Verpraet uit Heide-Kalmthout en zijn leveranciers, voor de mooie verzorgingsproducten.
  • DPG Media voor het tijdschrift dat we mochten uitdelen.
  • Roularta voor de voucher waarmee patiënten 1 maand gratis een tijdschrift naar keuze kunnen lezen.
  • Vzw SuperNils voor het lekkere warme fleece-deken met leuke opdruk.

MAAR …

SuperNils stopt niet bij deze drie ziekenhuizen!

Dankzij de steun van vzw Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen kunnen we de SuperNilsdagen ook organiseren in AZ Delta te Roeselare, UZ Leuven en JESSA ziekenhuis Hasselt. Drie extra ziekenhuizen, verspreid over gans Vlaanderen, waar we met onze pakketten weer veel patiënten van de afdeling hematologie een hart onder de riem kunnen steken. We gingen dus op zoek naar extra sponsors en lieten bijkomende geschenken maken, nu met het Logo van SuperNils en LVV erop.

Op woensdag 21 september 2022 was het dan zover. Een eerste nieuwe autorit naar Roeselare, naar het prachtige, nieuwe ziekenhuis AZ Delta. Warme ontvangst door Stephanie Van den Bussche en haar fantastische collega’s. We mochten er een 50-tal patiënten blij maken en hun miserie even doen vergeten. Bovendien kreeg ik de kans om de werking van SuperNils voor te stellen en uitgebreid te babbelen over onze geplande projecten. De medewerkers van AZ Delta, inclusief de twee hematologen, waren alvast super enthousiast. Een nieuwe, standvastige samenwerking is geboren! TOP !!

Hieronder enkele foto’s van de geslaagde SuperNilsdag te Roeselare.

Visits: 165