SuperNilsdag 2021 ..

Door Covid-19 moeten we ook onze SuperNilsdag 2.0 op een andere Corona-veilige manier organiseren.

Onze voorzitter, Robert Scheltjens, en de stockmanager, Leona Koninckx, bereidden thuis weer tientallen pakketten voor. Om juist te zijn … 160 zakjes werden gevuld met prachtige materialen.

Voor elke patiënt konden we dankzij DPG Media (met dank aan Fien Tondeleir) 4 tijdschriften voorzien. Genoeg voor enkele uren leesplezier. Apotheker Verpraet uit Heide-Kalmthout leverde, met de hulp van enkele grote farmaceutische bedrijven, honderden verzorgingsproducten van de beste kwaliteit. Genoeg om voor elke patiënt een 5-tal producten te voorzien. Vanuit onze eigen budgetten konden we dan nog een leuke toilettas, een stylo en een doosje muntjes afgeven.

Vrijdag 8 januari 2021 reed Robert met een volle auto naar Gent om alles te overhandigen, buiten de ziekenhuismuren, aan een team van enthousiaste en dankbare verpleegkundigen. Hoofdverpleegster Delphine zorgt ervoor, samen met haar team, dat volgende week alles bij de patiënten terecht komt.

Op dinsdag 12 januari 2021 werd Antwerpen dan bevoorraad (eveneens buiten de muren van het ziekenhuis), zodat ook daar de leukemiepatiënten even hun zorgen konden vergeten. Hoofdverpleegster Evelyn en Tamar en Emma van UZA Foundation namen de geschenken in ontvangst.

Vermits we van onze sponsors (Apotheek Verpraet Kalmthout en DPG Media) zeer veel materiaal hebben ontvangen (waarvoor grote dank !!!!), kunnen we nog een derde ziekenhuis opnemen in onze samenwerking. We hebben contact opgenomen met Klina Brasschaat, omdat dat het hospitaal is uit de regio waar Nils zijn ganse leven heeft gewoond. De mensen zijn enthousiast ingegaan op ons aanbod. Levering gebeurde op vrijdag 15 januari 2021 bij hoofdverpleegkundige Hilde Maes.

Robert Scheltjens kreeg bovendien de kans om uitleg te geven over de werking van Vzw SuperNils aan Dr. Stef Meers (hematoloog) en enkele enthousiaste medewerkers ((hoofd)verpleegkundige en psychologe). Hieruit bleek dat Klina eveneens bezig is met het welbevinden van de patiënten en dat hun doelstellingen goed aansluiten bij de onze. Een nieuwe samenwerking is ontstaan!

Hieronder een impressie van het aantal goodiebags en de inhoud ervan …

En hier enkele foto’s van levering en gelukkige patiënten … Veel foto’s kunnen we niet delen, omdat we uiteraard rekening moeten houden met de privacy van de patiënten.

Visits: 233