SuperNilsdag 2.0

SuperNilsdag 2.0 wordt jaarlijks georganiseerd in het UZ Antwerpen en UZ Gent. Deze verwendag ging voor het eerst door op vrijdag 10 januari 2020. We kozen voor 10 januari omdat dat de verjaardag is van Nils. Zo willen we zijn verjaardag vieren, samen met de lotgenoten waarvoor Nils iets wou betekenen.

VZW SuperNils schenkt volwassen patiënten van de afdelingen hematologie (zowel dagkliniek als hospitalisatie en consultaties) een sporttas met een aantal nuttige gadgets. Dit jaar konden we daarvoor rekenen op de steun van apotheker Verpraet uit Heide-Kalmthout, die samen met de farmaceutische bedrijven een groot aantal, degelijke verzorgingsproducten kon verzamelen. Via Fien Tondeleir, reporter van het Laatste Nieuws Oost-Vlaanderen, kregen we 300 Dag Allemaal, geschonken door de Persgroep.

Op vrijdag 10 januari 2020 trokken Leona en Robert van vzw SuperNils (en ouders van Nils) naar het UZ Antwerpen. Daar werden de pakketten afgegeven aan enkele enthousiaste verpleegkundigen. Zij gingen zorgen voor de verdere verspreiding van de geschenken. We kregen alvast positieve reacties van enkele patiënten.

Vervolgens ging de rit naar het UZ Gent, waar Nils zelf gedurende meer dan drie jaar werd verzorgd. Het was de bedoeling om zelf de geschenken te verdelen. Dat bleek echter emotioneel een te zware opdracht. De verpleegkundigen hebben deze taak dan met veel plezier overgenomen. Toch hebben we zelf ook een drietal patiënten bezocht en konden we een emotioneel, maar fijn gesprek met hen voeren.

Daar kregen we echt het gevoel dat we deze mensen een hart onder de riem staken. Net dat, wat onze zoon ook wou doen. Doel dus zeker bereikt.

’s Avonds liet professor Kerre ons nog weten dat de patiënten enorm tevreden waren met dit gebaar. Voor herhaling vatbaar dus.

Visits: 409