SuperNils’ warmste week 2020

SuperNils weet van aanpakken!

De mensen van de Warmste Week hebben beslist om in 2020 een andere weg in te slaan … De weg van de vrijwilliger.

Vzw SuperNils staat volledig achter deze nieuwe gedachte. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor een organisatie, zonder hen worden vele acties en activiteiten gewoon onmogelijk. Vele vzw’s worden gedragen door vrijwilligers. Zo ook vzw SuperNils. De mensen van de raad van bestuur nemen deze taak vrijwillig op, naast hun oorspronkelijke baan. Ze zorgen ervoor dat de doelstellingen worden gerealiseerd, dat de administratie perfect in orde is, dat de leden op de hoogte blijven van de plannen, dat de website up to date blijft, enz. Vanuit de effectieve en steunende leden komen mensen ons helpen als we een standje hebben op een beurs of jaarmarkt. Dit zijn allemaal schitterende initiatieven, die we alleen maar kunnen blijven toejuichen.

Door onze specifieke doelstellingen, kunnen we echter niet zomaar vrijwilligers inschakelen in de algemene werking. We kunnen geen mensen uitsturen naar ziekenhuizen om patiënten te gaan ondersteunen, met hen te praten of een spel te spelen. Wij moeten rekening houden met strenge veiligheidsnormen (hygiëne, gevaar voor besmetting, …), die nu, ten tijde van Covid-19 nog strenger zijn geworden. Daarom zijn we gaan nadenken over een andere manier om vrijwilligers in te schakelen en tegelijkertijd onze doelstellingen te realiseren.

Zo ontstond het idee van de grote postkaartenactie, waarvan jullie hier een impressie zien.

We ontvingen zowel uit Antwerpen als Gent zeer positieve berichten over deze actie. Zowel de verpleegkundigen als de patiënten beleefden er veel plezier aan. Het doorbrak de eenzaamheid in deze periode even. De mooie kaarten kunnen bekijken, de opbeurende teksten lezen, … het deed iedereen deugd.

Fijne actie!

Volgend jaar bedenken we iets anders. We starten er alvast vroeger mee, zodat we de actie beter kunnen afstemmen met het ziekenhuispersoneel (naar haalbaarheid toe).

Heb je al ideetjes? Laat ze weten via het contactformulier dat je terugvindt op deze website. Alvast bedankt voor de input!

Visits: 379