SuperNils in de pers – 2020

In 2020 kwamen we in de pers met onze postkaartenactie voor de Warmste Week 2020. Met meer dan 100 reacties werd het een groot succes, waarmee we veel patiënten met leukemie een hart onder de riem staken. En dit dankzij de vele vrijwilligers die zich inzetten om kaartjes te maken. Zowel particulieren als scholen, groepen en verenigingen gingen de creatieve toer op, met prachtige kaarten als resultaat.


VRT – Radio 2 Antwerpen:

18 november 2020: Aandacht voor onze postkaarten-actie van de Warmste Week

Radio 2 Antwerpen had aandacht voor onze postkaartenactie

Radio twee nam op 18 november 2020, in het kader van de Warmste Week, een interview af met onze voorzitter, Robert Scheltjens.

VRT NWS – nieuws:

Ook de VRT-Nieuwssite had, aansluitend aan het radio-interview, aandacht voor de postkaarten-actie van vzw SuperNils. Onderstaand artikel was er terug te vinden …

Stuur de leukemiepatiënten in het UZA een kaartje: “Verdrijf hun eenzaamheid die extra zwaar is door corona”

De Kalmthoutse vzw SuperNils doet voor de Warmste Week een oproep om kaartjes te sturen naar de leukemiepatiënten in het UZA. “Vier jaar geleden stierf onze zoon Nils op jonge leeftijd aan leukemie. Zeker in coronatijden is een warm woord in die eenzame ziekenkamer heel welkom”, zegt initiatiefnemer Robert Scheltjens op Radio 2 Antwerpen. Dennis van den Buijs wo 18 nov  08:43

“Vier jaar geleden stierf onze zoon Nils aan leukemie. Hij was toen amper 24 jaar oud”, vertelt Robert Scheltjens in “Start Je Dag”. “Het was zijn idee om een vzw te starten voor leukemiepatiënten en daaruit is SuperNils geboren. Voor de Warmste Week willen we opnieuw zonneschijn brengen in de vaak eenzame ziekenkamers van leukemiepatiënten. Ze zijn het gewend om door hun ziekte in quarantaine te zitten om geen extra besmettingen op te lopen. Maar door de coronacrisis kunnen ze weinig tot geen bezoek ontvangen en dat is zwaar.” 

Opbeurend kaartje

Robert en vzw SuperNils lanceren een oproep om kaartjes te sturen naar de afdeling hematologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Zowel voor de volwassenen als de kinderen. Een leuke postkaart met een opbeurende boodschap kan wonderen doen. Ik krijg via de Warmste Week heel veel reacties over onze actie. Mensen mogen trouwens zelf kiezen hoe ze dat invullen. Ze kunnen een kaartje kopen, of er zelf een knutselen. Heel wat scholen hebben zich op die manier al achter ons project geschaard”, zegt Robert. “Als je kaartje klaar is, mag je het gewoon sturen naar de afdeling hematologie van het UZA. De leukemiepatiënten zullen maar wat blij zijn met dat klein beetje extra warmte”, besluit hij op Radio 2 Antwerpen. 

Visits: 306