SuperNils in de pers – 2018

Nieuwsberichten na de geboorte van vzw SuperNils. Een reportage in het nieuws van 12 december 2018 op de regionale zender ATV. Klik op de video-link om de uitzending opnieuw te bekijken.

NIEUWS 12/12/2018 – 18:30

VIDEO ‘Better feeling bag’ van SuperNils voor kankerpatiënten

Nils Scheltjens uit Kalmthout wilde andere kankerpatiënten helpen. Zelf overleed hij twee jaar geleden aan leukemie. Hij had toen al voor de derde keer kanker. Om de wens van hun zoon verder uit te voeren hebben zijn ouders nu een vzw opgericht: SuperNils.  

Verder een schitterend artikel in het Laatste Nieuws van 12 december 2018. Artikel werd geschreven door Sabine Vermeiren, na een meer dan drie uur durend, zeer emotioneel interview.

HLN.be
Vader Robert en moeder Leona. "Dat er er nog jaren over Nils gepraat zal worden, helpt ons in de verwerking."

DE KRANT 12 december 2018    (Sabine Vermeiren) Nils was twee keer genezen van leukemie. Toen kwam de derde keer en was zijn lichaam op. Eén wens had hij nog. Hij wilde kanker draaglijker maken voor al wie de ziekte na hem zou krijgen. Twee jaar na het overlijden van Nils komt – met dank aan z’n ouders – die wens uit: alvast in het UZ Gent krijgen kankerpatiënten volgend jaar ‘better feeling bags’. “Dat testament uitvoeren, eerst kon ik het niet. Nu is het deel van mijn verwerking.”  

Visits: 299