SEPTEMBER … BLOEDKANKERMAAND

1 september is niet alleen de eerste schooldag maar dan start ook de bloedkankermaand. We trappen de maand af met aandacht voor chronische lymfatische leukemie. We hebben heel wat lotgenoten met deze chronische aandoening waardoor we graag helpen om hier meer bewustwording rond te creëren. Uit solidariteit zullen we ook leukemie op 4 september in het licht zetten. En natuurlijk is er op 15 september lymfeklierkanker. Dan mag je weer een nieuwsbrief van ons verwachten. Hoe je zelf bloedkanker onder de aandacht kan brengen, lees je hier. En dan rest je nu nog 1 ding: berichten plaatsen en bloedkanker bespreekbaar maken!

September = bloedkankermaand

Net zoals vorig jaar lanceert stichting ME TO YOU de Belgische campagne rond bloedkanker. Volg ze op facebook en instagram en deel hun berichten. En misschien wil je op 30 september wel iets roods aan trekken?

1 september = CLL-dag

Op 1 september wordt er wereldwijd aandacht besteed aan chronische lymfatische leukemie (#WCLLD22).

Met LVV hebben we de campagne van CLL Advocates Network naar het Nederlands laten vertalen.

Je kan je profielfoto op sociale media aanpassen of onze berichten op FacebookLinkedInInstagram en Twitter delen en leuk vinden.

4 september = leukemiedag

Op 4 september slaan CLL Advocates Network, CML Advocates Network, Leukaemia Care en Acute Leukemia Advocates Network de handen in elkaar voor leukemie (#WLD22). Ook deze campagne hebben we met LVV naar het Nederlands vertaald.

Je kan onze berichten op FacebookLinkedInInstagram en Twitter delen en leuk vinden.

15 september = wereld-lymfoom-dag

Op 15 september focussen we graag op wereldlymfoomdag (#WLAD22) en dit samen met de Lymphoma Coalition en haar leden. Dit jaar wordt er stilgestaan bij de impact van corona op de diagnose en behandelingen maar wordt ook het belang van de kennis over het subtype lymfoom benadrukt. Aangezien er ongeveer 80 soorten lymfeklierkankers zijn, is het enorm belangrijk dat patiënten hun subtype kennen. Want dit bepaalt de behandeling en prognose. Gelukkig kunnen wij vaststellen dat onze Belgische hematologen schitterend werk leveren op dat vlak!

Met dank aan Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen !!

Visits: 119