Samenwerking vzw SuperNils en vzw LukiArt

Vzw SuperNils zoekt permanent naar nieuwe initiatieven, waarmee ze hun doelstellingen dieper en breder kunnen uitwerken.

Toen vzw LukiArt uit Sint-Martens-Latem hun pad kruiste, begonnen de ideeën langs beide kanten dan ook te borrelen. LukiArt is een vzw die als goede doel heeft gekozen voor “Kunst op maat van het zieke kind”. Zo sluiten ze natuurlijk prima aan bij onze doelstellingen (ondersteuning van patiënten met leukemie en ondersteuning van leerkrachten die worden geconfronteerd met kanker in de klas).

Momenteel staat de samenwerking nog in haar kinderschoenen, maar de volgende ideeën krijgen toch al een concrete vorm. Ze passen binnen onze eerste en derde organisatiedoelstelling:

1° Als voorzitter van vzw SuperNils, is Robert Scheltjens uitleg gaan geven over de organisatie aan de kinderen die participeren aan de werking van vzw LukiArt. Daarna gingen ze zelf aan de slag om een soort mascotte te maken van hun superkracht. Deze workshop zal later ook deel uitmaken van onze Goodiebags, die worden uitgedeeld tijdens de SuperNilsdagen voor zowel kinderen als volwassenen. Bedoeling is dat we de nodige materialen aanreiken en via een video de instructies meegeven. Zo kan iedereen aan de slag op een moment dat het voor hen het beste past. En ook de familieleden kunnen helpen! (Doel 1)

2° Samen met vzw LukiArt willen we ook activiteiten aanreiken aan leerkrachten, die worden geconfronteerd met een ziek kind in de klas. Bedoeling is dat ze de activiteiten uitvoeren met de rest van de klas, met vriendjes en familieleden, om zo een hart onder de riem te steken van het zieke klasgenootje. De activiteit kan ook verduidelijking brengen bij de andere klasgenoten en misschien zelfs wat therapeutisch werken. Uitleg wordt weer gegeven via een video of webinar, die terug te vinden zal zijn op onze website (pagina EDUH-Nils). (Doel 3)

3° Verder willen we ook “permanent” filmpjes of webinars op onze website aanreiken (pagina SuperNils + LukiArt), waarmee kinderen en volwassenen dan in hun kamer creatief aan de slag kunnen. We zorgen dan ook voor het noodzakelijke materiaal. Bedoeling van deze activiteiten is dat patiënten zich minder gaan vervelen, een nuttige bezigheid hebben en daardoor minder kunnen denken aan hun ziekteproces. Zo helpen we hen weer om die nare periode te overbruggen. (Doel 1)

4° Soms hebben familieleden nood aan ondersteuning en verwerking. Ook dat zou misschien kunnen via een kunstelproject (ja we knutselen niet, maar we kunstelen – we zijn immers bezig met kunst hé). Hoe we dat zouden kunnen aanpakken, moeten we nog bekijken. (Doel 1)

Visits: 112