#S1#A6 Samen poëzie schrijven (poëzieweek 2022) – Uit je gevoelens in een mooi gedicht en werk mee aan de online SuperNils’ dichtbundel

Eind januari – begin februari … POEZIEWEEK ! Ook vzw SuperNils wil hieraan participeren, samen met jullie, patiënten en familieleden.

In deze podcast-aflevering, de zesde reeds, nemen we jullie graag mee in de wereld van dichters en poëten. We laten enkele gedichten beluisteren en geven vervolgens tips en kapstokken om zelf zo’n woordkunstwerk te schrijven.

Ga daarna zelf aan de slag, doe het eventueel samen met iemand van de familie, een vriend, iemand van de verzorging. Uit je gevoelens en emoties in het gedicht, laat voelen wie je bent en wat je allemaal meemaakt. Maak een emotioneel mooi werkje en stuur het vervolgens op naar INFO@SUPERNILS.BE.

Denk vooral niet … hm, dat kan ik niet. IEDEREEN kan dichten, IEDEREEN kan een mooi gedicht schrijven. IEDEREEN kan met woorden spelen. Aarzel dus niet en stuur zeker een gedichtje op (lang of kort, het maakt niet uit!). Wij verzamelen alle werken vervolgens op een speciale pagina op de website van SuperNils, zodat iedereen, over de ganse wereld, jullie gedichten kan lezen … in de online SuperNils’ Dichtbundel.

Hieronder geven we graag de 12 tips, die je hoorde in de aflevering, nog eens mee:

TIP 1: Uw gedicht kan over alles gaan, maar neem zeker het thema natuur mee in je gedachten en gevoelens.

TIP 2: Maak eerst een klasversie van je gedicht.

TIP 3: Maak eerst een woordweb, waarin je alle woorden, ideeën, zinnen en gedachten noteert waarover je wil schrijven.

TIP 4: Speel met woorden en klanken.

TIP 5: Woorden moeten NIET ALTIJD rijmen! Het mag, maar moet niet noodzakelijk.

TIP 6: Kort en krachtig schrijven.

TIP 7: Veel en krachtig vertellen, met zo weinig mogelijk woorden.

TIP 8: Werk met coupletten en wit-ruimtes, geef je gedicht ruimte.

TIP 9: Schrijf filmisch, roep beelden op in je gedicht.

TIP 10: Herhaal belangrijke woorden en regels om er de nadruk op te leggen.

TIP 11: Kijk je kladversie goed na, laat eens nalezen door iemand anders, en begin dan pas aan je netversie.

TIP 12: Voorleestip!

Wil je ons helpen, om de podcast nog beter, nog krachtiger te maken? Kijk dan even hieronder en ga ermee aan de slag.

1° Word lid van onze online community door op de oranje knop te drukken hieronder (je moet nog wel enkele korte vragen invullen). Je kan daar feedback geven op de beluisterde aflevering, maar ons ook tips geven voor andere onderwerpen/thema’s die we zeker nog moeten behandelen in de podcast. Zit je dus nog met prangende vragen, laat het ons dan zeker weten!

2° Druk op de rode knop hieronder en vul het feedback-formulier in. Ook daar kan je een reactie kwijt op de aflevering en kan je tips geven voor meer nuttige content.

Zeker doen hoor! SAMEN kunnen we MEER, samen maken we dit BETER!

Visits: 302