#S1#A13 SuperNils’ schetsatelier …

Een kunstproject van vzw SuperNils en LuKiArt vzw, powered by “Pfizer”.

Met het SuperNils’ schetsatelier willen we patiënten met een hematologische aandoening uit hun isolement halen en de verveling verdrijven. Daardoor gaan ze minder kniezen en nadenken over de ziekte en de behandelingen. Dit heeft dan weer een positieve invloed op het genezingsproces.

Het project biedt patiënten de kans een GRATIS pakketje aan te vragen met materialen om te schetsen, te tekenen en te schilderen. Kortom, een pakket waarmee kunst kan worden gecreëerd! Het pakket kan aangevraagd worden via deze website (pagina: Kunstproject: SuperNIls, LuKiArt, Pfizer) en is gratis omdat Pfizer ons daarvoor de nodige budgetten heeft geschonken.

Via ondersteunende filmpjes (terug te vinden via de QR-code die in het pakket met materialen zit) worden patiënten begeleid in het tekenen van figuren, uitdrukkingen, omgevingen, enz. Ze krijgen als het ware kunstlesjes van een ervaren kunstenaar, Nils Missorten (huiskunstenaar LuKiArt vzw). Na het doornemen van deze filmpjes kunnen ze zelf kunst gaan maken.

Hun werk kunnen ze vervolgens indienen via onze website (pagina: Kunstproject: SuperNils, LuKiArt, Pfizer). Het wordt dan opgenomen in onze online tentoonstellingsruimte (zie zelfde pagina), maar ook in flyers en brochures voor patiënten en in het kunstboek van Pfizer. Het werk gaat dus als het ware de wereld rond.

Meer informatie vind je terug op deze pagina (klik op de prent hieronder):

Hier kan je alvast luisteren naar de PODCAST-introductie-aflevering van het project “SuperNils’ schetsatelier”:

Visits: 153