#S1#A4-A5 De geheimen van een topdokter en hematoloog … interview met Tessa Kerre

Hier zijn we weer! Afleveringen vier en vijf reeds van onze SuperNils Podcast “Leukemie … SuperNils Boostfactory”.

Een dubbele aflevering om fier op te zijn! We zijn er immers in geslaagd om professor Dr. Tessa Kerre, topdokter en hematoloog van het UZ Gent, voor de microfoon te krijgen.

Om eerlijk te zijn … moeilijk was het niet. Professor Kerre is lid van de raad van bestuur van vzw SuperNils (ze is medisch adviseur) en grote supporter van alles wat we doen. Een telefoontje met wat uitleg over het opzet van de podcast, was dus ruim voldoende om haar enthousiast te krijgen (ondanks haar zeer drukke agenda!).

Professor Kerre vertelt gedreven over de moeilijke en belastende job die ze heeft, een job die ze met hart en ziel uitvoert … elke dag opnieuw. Ze geeft informatie over leukemie en de mogelijke behandelingsvormen. Ze vertelt over de steun die ze kan geven aan de patiënt en hun familie. En ze benadrukt regelmatig de kracht van haar collega’s, dokters en verpleegkundigen. Alleen als team kunnen ze iedereen verder helpen!

Tijdens het interview komt ook de mens achter de dokter naar boven. Mooi om te zien en te horen, hoe zelfs zo’n topdokter meeleeft met haar patiënten en de familieleden. Tessa Kerre, een dokter met een groot hart voor de patiënt. En wij kunnen het (jammer genoeg) weten …

Professor Kerre heeft ook zeer veel aandacht voor een goede en duidelijke, eerlijke communicatie. Daarvoor ontwikkelde ze zelfs een motion comic. Via dit “filmpje” kan op een eenvoudige manier, zelfs aan kinderen, worden uitgelegd wat kanker in je lichaam doet en op welke manier de ziekte kan bestreden worden. Via onderstaande knop kan je het filmpje bekijken. De moeite waard!!

Omdat het gesprek met professor Kerre bijna twee uur duurde en het jammer zou zijn om stukken weg te laten, hebben we er meteen twee afleveringen van gemaakt. Je kan ze hier beluisteren. Neem er zeker de tijd voor. Het is een mooi gesprek, niet zwaar, maar duidelijk en begrijpbaar voor iedereen. Zoals Tessa Kerre het dus altijd brengt!

Bedankt Professor Kerre voor dit mooie interview. Bedankt voor alles!!

We mogen ook nog 1 exemplaar weggeven van haar boek “Immuun voor kanker”. Wat je allemaal moet doen om dit prachtige en interessante geschenk te ontvangen, hoor je op het einde van aflevering 2 van het interview. Veel succes!
Wil je ons helpen, om de podcast nog beter, nog krachtiger te maken? Kijk dan even hieronder en ga ermee aan de slag.

1° Word lid van onze online community door op de oranje knop te drukken hieronder (je moet nog wel enkele korte vragen invullen). Je kan daar feedback geven op de beluisterde aflevering, maar ons ook tips geven voor andere onderwerpen/thema’s die we zeker nog moeten behandelen in de podcast. Zit je dus nog met prangende vragen, laat het ons dan zeker weten!

2° Druk op de rode knop hieronder en vul het feedback-formulier in. Ook daar kan je een reactie kwijt op de aflevering en kan je tips geven voor meer nuttige content.

Zeker doen hoor! SAMEN kunnen we MEER, samen maken we dit BETER!Word lid van onze online communityVul het feedback-formulier in

Visits: 365