Meer leren over kanker

Wat doet kanker in je lichaam? Hoe kan je genezen van deze ziekte?

Vragen die leerkrachten vaak krijgen als een klasgenootje deze verschrikkelijke ziekte heeft en daardoor een langere tijd afwezig is in de klas. Vragen die echter niet zo gemakkelijk te beantwoorden zijn, door iemand die geen dokter is.

Daarom bedacht professor Dr. Tessa Kerre (bekend van de televisiereeks Topdokters) een filmpje, dat op eenvoudige manier uitlegt wat kanker in je lichaam doet en op welke manier de ziekte kan aangevallen en overwonnen worden. Professor Kerre werkt in het universitair ziekenhuis van Gent, op de afdeling hematologie (bloedziekten) en is lid van de raad van bestuur van vzw SuperNils. Ze denkt ondertussen ook na over bijkomende ondersteuning, in de vorm van een stripverhaal of vertelboek.

Hieronder vind je de link naar het filmpje van Immuno-T. Je kan het in de klas tonen, maar kinderen kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag op de computer. Het materiaal werd getest met leerlingen van verschillende leeftijden en is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 4 jaar.

Visits: 306