Leukemie … SuperNils Boostfactory-podcast

Seizoen 2, aflevering 3

Ons schoolvriendje heeft leukemie

Directies en leerkrachten hebben een zware job. Ze trachten dag in dag uit hun leerlingen het beste mee te geven. En dat is niet zo simpel als het lijkt. Elk kind is immers anders en iedereen verdient de aandacht die het nodig heeft.

Soms komen daar dan nog andere factoren bij kijken, die het allemaal nog moeilijker maken.

Een ernstig ziek kindje in de klas bijvoorbeeld. Hoe ga je daar als leerkracht, als school mee om? Wat vertel je aan de andere kinderen uit de klas? Hoe vang je de ouders op? Wat kan je als school doen ter ondersteuning? Hoe beperk je de mogelijke achterstand van de zieke leerling? Waar vind je als leerkracht en school ondersteuning en informatie? Wie kan helpen bij het geven van de juiste communicatie?

Verder is er deze podcast natuurlijk. In seizoen 1 hadden we al een aflevering rond Bednet bijvoorbeeld, maar spraken we ook met professor Kerre over de ziekte en haar mogelijke behandelingen. En in deze aflevering van het tweede seizoen, praten we met een directeur en een leerkracht die met een ernstig zieke leerling in de klas werden geconfronteerd. Een lang gesprek met veel tips ter ondersteuning. Zeker het beluisteren waard als je ook een zieke leerling in je klas hebt.

Vzw SuperNils bedankt in elk geval Bart Jonckers (directeur stedelijke basisschool het Alberreke) en Caroline Guffens (leerkracht) voor hun openheid en eerlijke gesprek. Ze zullen er veel collega’s in elk geval mee verder helpen.

Visits: 72