Leuke klas(school)activiteiten om SuperNils te helpen …

Wat kan je doen met je klas om een ziek vriendje te ondersteunen? En hoe kan je vzw SuperNils helpen? Of zie je een grotere actie ook wel zitten?

We geven jullie hier graag enkele ideetjes mee, die je samen met juf of meneer kan uitwerken.

We zijn ervan overtuigd dat jullie zelf nog andere ideeën hebben. Deel ze a.u.b. met ons, zodat we ze op deze webpagina kunnen aanvullen, uiteraard met de vermelding van jullie naam, klas, school, vereniging. Als het kan stuur dan ook een foto of filmpje door, zodat we dit eveneens kunnen tonen. Misschien maken we er zelfs een echt nieuwsitem van op de website! Ga naar het contactformulier om je ideeën door te geven. Succes!!

A° Vriendjes ondersteunen:

1° Maak mooie tekeningen, schrijf verhalen of gedichten en bundel ze in een echte vriendenboek. Die kan je dan via de mama of papa meegeven. Het zieke kameraadje zal hier veel plezier aan beleven. Het is immers altijd leuk om iets te lezen van je vriendjes.

2° Maak een liedje voor je zieke vriendje, zing het in met de klas en zet het op een USB-stick of mediakaartje. Ook dat kan je dan weer meegeven met mama of papa.

3° Maak een filmpje met je klasgenoten.  Vertel erin dat je hem/haar erg mist en hoopt dat hij/zij snel terug in de klas zal zijn. Het filmpje komt weer op een stick of kaartje en kan worden meegegeven met mama of papa.

4° Neem contact op met Bednet. Misschien kan je zieke vriendje op die manier toch deelnemen aan de lessen. Via het TV-scherm of smartbord maakt hij/zij dan toch deel uit van het klasgebeuren.

5° Schrijf/maak leuke briefkaartjes/postkaarten. Zet er een mooie boodschap op en stuur ze op naar je vriendje/vriendinnetje. Succes gegarandeerd!

B° Vzw SuperNils helpen:

1° Bak lekkere koekjes met de klasgenoten en verkoop ze in de school voor het goede doel van vzw SuperNils. De opbrengst kan je storten op onze bankrekening BE15 0018 5500 1930 bij BNP Paribas Fortis.

2° Stort een deel van de opbrengst van het schoolfeest of de kerstmarkt aan het goede doel van onze vereniging. Laat uiteraard weten aan de mensen waarom je dit doet en vermeld het op je affiche.

3° Organiseer een sponsorloop voor het goede doel. Kinderen laten zichzelf sponsoren door ouders, vrienden en familie en de opbrengst gaat via SuperNils naar de ondersteuning van zieke kinderen. Stedelijke Basisschool De Beren uit Berendrecht deed dit op 5 april 2019 en werd zo peter van onze mascotte.

4° Schrijf mooie gedichten voor onze zieke kinderen en bezorg ze via het contactformulier aan SuperNils. Wij bundelen ze in een gedichtenboekje dat we via de goediebags aan de patiëntjes bezorgen. Zij kunnen dan genieten van jullie prachtige werken.

5° Creëer kunstwerken op je school (klein of groot, schilderijen, beelden, foto’s, …) en organiseer een heuse kunstveiling. De opbrengst kan dan weer doorgestort worden aan SuperNils. De kunstwerken kunnen we zelfs tentoonstellen in verschillende ziekenhuizen (we starten in UZ Gent en UZ Antwerpen).

6° Speel toneel voor ouders, familieleden en vrienden en verkoop toegangskaarten voor het goede doel.

… Jullie hebben vast nog meer ideeën. Laat ze ons weten via het contactformulier.

C° Een grotere actie voor het goede doel organiseren …

1° Organiseer Levensloop@school en steun de strijd tegen kanker!

Via Levensloop @school, een kleine Levensloop op school, kunnen ook leerlingen het verschil maken in de strijd tegen kanker. Je kan Levensloop @school organiseren op maat van jouw school. Je kiest dus volledig zelf hoe groot of hoe bescheiden je het evenement ziet. Wanneer je een Levensloop op school wil organiseren, hoef je enkel rekening te houden met de volgende vier elementen:

Fysieke activiteit | Burgerschap | Geld inzamelen | Gezonde keuzes

Klik op de tekening hiernaast en neem een kijkje op de website. Dit is een initiatief van de Stichting tegen Kanker.

Visits: 715