Hoe ontstond vzw SuperNils en wat doen we ?

Nils was een knappe, gezonde en sportieve jongeman van 21 jaar, die aan de start stond van een schitterende beroepsloopbaan. Hij was sportmonitor bij een hotelketen in Spanje en wou zijn leven daar verder gaan uitbouwen.

Zijn lichaam oordeelde er echter anders over. Hij werd erg ziek, was enorm moe en voelde zich slap. Nils kreeg acute leukemie, een vorm van bloedkanker. De dokters stelden ons gerust, want leukemie is ondertussen vrij gemakkelijk te behandelen en de meeste patiënten genezen van deze ziekte en kunnen het leven terug opnemen.

De behandeling sloeg meteen aan bij Nils en de kanker was snel verdwenen. Maar de samenstelling van zijn bloed kregen de dokters niet terug op peil. Dat maakte dat Nils erg kwetsbaar bleef en zeer gemakkelijk terug ziek kon worden. Nils sloot zich dan ook af van de buitenwereld om zichzelf te beschermen. Toch herviel hij enkele keren en kreeg hij opnieuw kanker. Maar telkens vocht Nils terug en overwon hij de “slechte” cellen. Hij wou immers leven! De verschillende behandelingen hadden zijn lichaam echter enorm verzwakt, waardoor hij na de derde herval het gevecht uiteindelijk toch verloor en afscheid moest nemen van zijn familie en vrienden.

Gelukkig is dit verhaal eerder een uitzondering op de regel geworden en genezen de meeste patiënten wel van leukemie. Maar waarom vertellen we dan toch dit trieste verhaal?

Nils was een enorm spontane, sterke en sociale kerel. Ondanks zijn ziekte, bleef hij denken aan anderen. Het was dan ook zijn grootste droom om, als hij genezen was, iets te kunnen betekenen voor andere patiënten die ook aan de vreselijke ziekte leden. Vooral voor de soms jonge kinderen wou Nils iets extra doen. En zo is vzw SuperNils na zijn overlijden ontstaan.

De papa, mama en oudere broer Jorn willen via deze organisatie de ideeën van hun dappere zoon Nils realiseren. Ze vonden al snel een aantal mensen die met hen mee wilden nadenken over mogelijke acties en het resultaat hiervan wordt stilletjes aan zichtbaarder.

Zo gaat SuperNils in de zomervakantie goodiebags uitdelen aan zieke kinderen in de universitaire ziekenhuizen van Gent (Nils werd daar verzorgd) en Antwerpen. Dat zal mogelijk gebeuren met wat randanimatie, zodat ook familie en vrienden kunnen genieten en de zorgen eventjes kunnen vergeten. De mogelijkheden moeten echter steeds vooraf bekeken worden met de dokters en verpleegkundigen van het ziekenhuis.

Op 10 januari (verjaardag van Nils) worden er geschenken uitgedeeld aan de volwassen patiënten van de afdelingen hematologie in Antwerpen en Gent. Ook weer een idee van Nils, gewoon om deze lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Onze vzw verzamelt geld doordat mensen lid worden van SuperNils, maar ook doordat mensen en bedrijven centen storten op onze bankrekening. Verder organiseren we leuke activiteiten voor jong en oud (muziekoptreden, toneel, festival, kerstmarkt, verkoop van gadgets, aanwezigheid op straatfeesten, enz.), waarmee we natuurlijk ook geld verdienen. Al die centjes worden gebruikt voor de twee bovenstaande acties (goodiebags en geschenken volwassenen), maar ook om wetenschappelijk onderzoek naar leukemie te ondersteunen en de materialen van immuno-T verder te ontwikkelen.

SuperNils staat nooit stil! We zullen onze organisatie blijven ontwikkelen en uitbouwen tot een professionele vereniging, die vele patiënten van de afdeling hematologie zal ondersteunen, zowel in het universitair ziekenhuis van Gent als in Antwerpen.

SuperNils kan dat nooit alleen! Ook jullie kunnen daar op verschillende leuke manieren bij helpen. Ga daarvoor snel een kijkje nemen op de pagina met de mogelijke klasactiviteiten. En heb je zelf een leuk idee, laat het ons dan zeker weten via ons contactformulier.

Visits: 480