20220919 – SuperNils nieuwsbrief

1° SuperNils werkte de website verder bij, zodat de informatie weer meer up to date is. Ga zeker eens een kijkje nemen.

2° Onze auto kreeg een nieuwe belettering. Je kan Vzw SuperNils dus weer zien rondrijden. De belettering werd gerealiseerd door DECO ART Ekeren. Zij sponsorden bovendien dit mooie project.

3° Vzw SuperNils was gisteren niet aanwezig op de Dorpsdag in Heide – Kalmthout. We kregen niet voldoende mensen bij elkaar om ons te helpen bij het opbouwen, bemannen en afbreken van de stand. Ook het zeer slechte weer liet ons deze beslissing nemen. We hebben al gemerkt dat een dergelijke activiteit teveel van onze vereniging vraagt, maar te weinig opbrengt. Iets om dus over na te denken naar de toekomst toe. Beter is om naar een duurzamere sponsoring te gaan, eventueel via een SuperNils Businessclub, waarin ondernemers participeren, mensen die onze organisatie een warm hart toedragen en ons willen steunen op verschillende manieren.

4° Onze SuperNilsdagen lopen volop. Begin september waren we al aanwezig op de kinderafdeling van het UZ Antwerpen, waar we heel wat patiëntjes gelukkig maakten. Deze week gaan we naar Delta Roeselare met onze pakketten voor volwassenen. Eind van de maand zijn we in UZ Gent op de kinderafdeling en begin oktober in het JESSA Ziekenhuis te Hasselt voor de volwassenen. Voor het UZ Leuven (kinderen en volwassenen) worden momenteel de laatste concrete afspraken gemaakt. Voor 2022 zijn we dan rond, dan hebben de patiënten van de afdeling hematologie van 6 ziekenhuizen (bij KLINA waren we al aanwezig in januari) een hart onder de riem gekregen van vzw SuperNils!

1° Woensdag is het weer zover! Dan wordt de nieuwe aflevering van de “Leukemie … SuperNils Boostfactory-podcast” gelanceerd. Deze keer hebben we een gesprek met de directeur (Bart) en een leerkracht (Caroline) van Stedelijke Basisschool het Alberreke te Antwerpen. Zij werden, jammer genoeg, geconfronteerd met leukemie in de school. Eén van hun leerlingen werd ernstig ziek, maar is gelukkig nu terug aan de beterhand. Zij vertellen over hun ervaringen, hun verdriet, hoe ze dit als team hebben aangepakt, enz. Uiteindelijk een verhaal waar we veel ervaringen, tips en tricks kunnen uithalen. Te beluisteren via onze website, Apple Podcast en Spotify.

1° Onze opleiding rond “verlieskunde” loopt niet zo goed. We krijgen zeer weinig inschrijvingen binnen. Het is nochtans een mooie opleiding voor leerkrachten basisonderwijs, een opleiding die ze zeker in de praktijk zullen kunnen toepassen. Het gaat immers niet alleen over verlies van een dierbare, maar ook over verlies bij echtscheiding, verlies als een vriendje naar een andere school gaat, verlies als een huisdier sterft, … De opleiding wordt gegeven door Kathleen Roskams van Lost & Co. Zij heeft tonnen ervaring met dit thema en kan het brengen als de beste. Inschrijven kan nog tot begin oktober. De opleiding gaat door op 12 oktober OF 21 oktober in de AZP Hogeschool te Antwerpen.

2° Momenteel zijn we bezig met het onderzoek naar ons VR-project. We gaan in gesprek met mensen van diverse ziekenhuizen om de noden, de mogelijke problemen, enz. naar boven te halen. Bovendien zijn we in gesprek met andere organisaties die ons bij dit project kunnen helpen, ondersteunen en sponsoren. Bedoeling is patiënten ontspanning en afleiding te bezorgen via VR-brillen en bijhorende filmpjes en applicaties. Mogelijk kan de VR-bril ook ingezet worden bij bepaalde therapieën of medische handelingen, zoals aanprikken of uitvoeren van puncties. Zodra we alle info hebben, gaan we het project verder uitschrijven, op maat van de ziekenhuizen. KLINA Brasschaat wil ons daarbij helpen als pilootproject.

3° We denken ook na over een bewegingsproject, waarbij patiënten vanuit hun bed of ziekenhuiskamer eenvoudige lichaamsoefeningen kunnen doen. De kiné zal ons daarbij ondersteunen en informeren. We mogen immers geen verkeerde bewegingen aanbrengen! Mogelijk kan dit tevens gecombineerd worden met de VR-brillen.

1° Ideeën genoeg, maar we willen nu eerst de bovenstaande projecten goed uitwerken. Beter wat minder, maar degelijker! De SuperNils Businessclub (zie hiervoor) willen we wel nog concreet vorm geven in 2023.

1° Graag onze opleiding rond verlieskunde delen binnen jullie netwerk a.u.b. En ben je zelf leerkracht basisonderwijs? Schrijf je dan snel in :).

Visits: 25