20220905 – SuperNils Nieuwsbrief

De zomervakantie is alweer voorbij, wat betekent dat onze SuperNils Nieuwsbrief terug is. Nu in een heel nieuw jasje gestoken. Hopelijk bevalt het jullie.

Ondanks de vakantie hebben we toch wel wat nieuws te melden.

1° Vzw SuperNils mag in de nabije toekomst weer wat extra sponsorgelden verwachten. Centen die we uiteraard hard nodig hebben. Onlangs overleed Paulien G., een lieve echtgenote en mama, die jammer genoeg de strijd tegen kanker heeft verloren. De wens van haar en haar echtgenoot was om bij haar begrafenis geld in te zamelen voor vzw SuperNils. Onze organisatie had haar immers een hart onder de riem gestoken tijdens één van de SuperNilsdagen, iets wat haar blijkbaar veel steun had gegeven. Bovendien kon hun kindje, tijdens de vele bezoeken aan mama, spelen in de familiekamer met speelgoed dat geschonken werd door onze organisatie. We ontvingen een mooie schenking van 690 euro.

2° We ontvingen even later een mail van de schoonbroer van Paulien G. Hij is ondernemer en lid van serviceclub Fifty-One de Dommel, één van de meest actieve 51-clubs in Vlaanderen. De man wordt volgend jaar voorzitter van de serviceclub en wil vzw SuperNils ondersteunen. We worden dan ook uitgenodigd op één van hun meetings, om SuperNils voor te stellen en onze werking te verduidelijken.

3° Eén van onze partners, de Belgian Mustang en Cougar Club, nam deel aan een groot event in Brasschaat, op zondag 28 augustus. Daar maakte ze reclame voor onze organisatie en verkochten ze gadgets voor het goede doel.

4° En dan is er nog voetbalclub RR Breivelde, een 3de provinciale club uit Oost-Vlaanderen, Zottegem. Eén van hun spelertjes kreeg de diagnose leukemie. Daarom willen ze onze vzw een duwtje in de rug geven. Dit voetbalseizoen ondersteunen ze SuperNils, omdat ze onze werking en doelstellingen belangrijk vinden. Spelers en bestuursleden krijgen geen vergoedingen, maar de opbrengsten van de club gaan naar ons goede doel. Bovendien prijkt ons logo nu op hun abonnementen. Als dat niet mooi is.

5° Op zaterdag 26 november 2022 gaat het 7de Kankercongres door in Gent. SuperNils zal er als standhouder aanwezig zijn. Zo kunnen we onze werking en doelstellingen voorstellen aan een breed publiek, waaronder artsen en verpleegkundigen.

Ook de “Leukemie … SuperNils Boostfactory-podcast” is terug gestart.

1° We lanceerden reeds de trailer van het tweede seizoen. Je kan hem beluisteren via onze website, maar ook via Apple Podcast en Spotify.

2° Op zondag 4 september 2022 werd de eerste echte aflevering (nummer 2) gelanceerd. Op 4 september, omdat dat de wereld-leukemie-dag is. In deze aflevering stellen we SuperNils nog eens voor en vertellen we het verhaal van Nils, de bezieler van onze organisatie.

3° Op 21 september is het dan de beurt aan aflevering 3. Het werd een boeiend gesprek met een directeur en een leerkracht, die werden geconfronteerd met een ernstig zieke leerling (leukemie) in de school. Hoe pakten ze dit aan? Hoe communiceerden ze met ouders en andere kinderen? Waar vonden ze de nodige ondersteuning en informatie? Interessante info voor leerkrachten en directies, maar eveneens voor ouders en opvoeders.

1° Het SuperNils Schetsatelier loopt volop. We leveren pakketten met tekenmateriaal aan de 6 ziekenhuizen waarmee we samenwerken, die ze dan verder uitdelen aan hun patiënten. Deze kunnen dan deelnemen aan onze online tekenateliers en hun kunstwerk indienen bij Pfizer en bij SuperNils. Op die manier gaat hun werk mogelijk de wereld rond. We hebben ook al enkele aanvragen gekregen van particulieren. We stuurden hen een pakket op, zodat ze eveneens kunnen participeren aan dit mooie project, dat we organiseren in samenwerking met Pfizer en LuKiArt vzw.

2° De SuperNilsdagen voor kinderen zijn weer gestart. In Antwerpen maakten we reeds vele kinderen gelukkig met onze mooie pakketten (met dank aan de sponsors!!). Eind september komt Gent aan de beurt. Met UZ Leuven worden momenteel nog afspraken gemaakt.

3° De SuperNilsdagen voor volwassenen kregen een upgrade! We gaan nu ook mensen van de afdelingen hematologie een hart onder de riem steken in het UZ Leuven, Delta Roeselare en Jessa ziekenhuis Hasselt. Voor dit laatste hospitaal werden reeds concrete afspraken gemaakt. Op de dag tegen kanker (4 oktober) zullen we daar de afdeling bezoeken. Voor Leuven en Roeselare worden momenteel nog concrete afspraken gemaakt.

4° Het VR-project zit nog in onderzoeksfase. We praten met ziekenhuizen om na te gaan wat patiënten en ziekenhuizen nodig hebben. We deden al gesprekken met Jessa Hasselt en binnen twee weken zitten we samen met Gent en Brasschaat. Daarna komen nog Antwerpen, Leuven en Roeselare aan de beurt. Met de verzamelde informatie gaan we dan een nieuw VR-project uitschrijven, dat we zullen indienen bij Stichting tegen Kanker en een aantal sponsors. Hopelijk kunnen we met dit project veel patiënten bereiken en ondersteunen.

5° Onze opleiding “verlieskunde”, die we samen met Lost & Co vzw organiseren, gaat door op 12 of 21 oktober 2022 (ganse dag) in de AP-Hogeschool. Inschrijven kan nog steeds via de website www.supernils.be (gele knop). Zeker doen.

1° SuperNils denkt na over een bewegingspakket, in combinatie met VR-bril. Bedoeling is kinderen, maar ook volwassenen, te laten bewegen, zelfs als ze veel in bed liggen. We zien hier een mogelijke samenwerking met kinesisten en uitgeverij Van In.

1° Op zondag 18 september 2022 staan we met een stand op de Dorpsdag van Heide-Kalmthout (van 10 uur tot 18 uur). Wie wil onze stand mee bevolken? Geef een seintje via info@supernils.be.

2° Schrijf je in voor onze opleiding Verlieskunde! Er zijn nog veel plaatsen vrij. Ga naar de website “www.supernils.be” en druk op de gele knop. Doen hoor! Het is de moeite waard.

Visits: 49