20220627-SuperNils’ breaking news

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown-1-1.jpeg

1° Dit is de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. SuperNils gaat nu even met vakantie. Op 5 september 2022 verschijnt dan de eerstvolgende nieuwsbrief.

Maar wees gerust. We gaan niet stilzitten tijdens onze vakantie. We blijven bezig … lees maar verder in deze nieuwsbrief!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.jpeg

1° Onze opleiding rond Verlieskunde (“Als verdriet op bezoek komt”) is helemaal klaar. Leerkrachten basisonderwijs kunnen zich vanaf nu inschrijven via onze website www.supernils.be. Op de homepagina vinden ze een gele knop. Via die knop komen ze terecht op een pagina met informatie over de opleiding en kunnen ze zich inschrijven en ook meteen betalen. De plaatsen zijn beperkt tot 15 deelnemers per vormingsdag. Per school mogen maximum 2 mensen zich inschrijven, zodat we een zo groot mogelijk spreiding krijgen van de inhoud. Kostprijs is zeer laag: 25 euro per deelnemer voor vormingsdag (1 volledige dag), catering, materialen, slides van de opleiding, een actiepunt dat je in de school kan uitwerken en een terugkomdag. De opleiding wordt gegeven door Kathleen Roskams van Lost & Co en ondersteund door Robert Scheltjens van vzw SuperNils. Financiële ondersteuning kregen we van Janssen Farmaceutica.

2° Het interactieve pakket voor patiënten met een hematologische aandoening, zoals leukemie, staat klaar: het “SuperNils online Schetsatelier”. Patiënten kunnen via onze website een GRATIS pakket met kunstmateriaal aanvragen. In het pakket zit een QR-code, waarmee ze online filmpjes kunnen bekijken van een echte kunstenaar. Nils Missorten van LuKiArt vzw neemt de mensen mee op speurtocht naar hun talenten om te tekenen. Op een interactieve manier leren ze schetsen, figuren tekenen, ze plaatsen in een achtergrond, … Daarna kunnen de patiënten een eigen kunstwerk creëren, dat ze mogen indienen voor publicatie op onze website en in het kunstboek van Farmareus Pfizer. Ook in patiëntenbrochures zullen de werken kunnen gebruikt worden. Allemaal mits toestemming van de kunstenaar zelf natuurlijk. Via deze link: https://supernils.be/samenwerking-vzw-supernils-en-vzw-lukiart/ vinden ze alle informatie terug van het SuperNils Online Schetsatelier, voor bestelling van het materiaal en indienen van de kunstwerken.

3° We stonden met onze organisatie op een evenement van een bevriende club, de Belgian Mustang en Cougar Club. Allemaal super toffe clubleden, met een hart voor mooie auto’s en mensen. De BMCC steunt ons goede doel … en dat werd gisteren zeer duidelijk! Op vier uur tijd haalden we ruim 300 euro op, met de verkoop van kleine gadgets en individuele sponsoring. Met dank aan deze organisatie!

Eind augustus staat er al een volgend evenement gepland, nabij het vliegveldje van Brasschaat (Licht Vliegwezenlaan, ook gekend van het vaccinatiecentrum Noorderkempen!). Je zal er kunnen genieten van prachtige bolides (Mustangs en Cougars), maar ook een bezoek kunnen brengen aan het kleine museum “Site Gunfire”. Uieraard zijn er de nodige hapjes en drankjes en er zal een stand zijn van SuperNils (herkenbaar door onze banner!), waar je kleine gadgets kan kopen of ons gewoon kan steunen met een kleine of grotere gift. Breng ons zeker eens een bezoekje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.png

1° Even geen podcast – nieuws. In september zijn we er uiteraard terug, met meer luisterplezier! Ondertussen kan je de afleveringen van het eerste seizoen altijd herbeluisteren, via onze website, Apple Podcast en Spotify!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is istockphoto-1061034406-1024x1024-1.jpg

1° We zijn volop afspraken aan het maken met ziekenhuizen, om te spreken over ons VR-project. Met de informatie uit deze meetings gaan we het project dan herschrijven en opnieuw indienen voor subsidie. We blijven dus echt wel gaan voor realisatie!!

2° De Warmste Week 2022 komt eraan … het thema is gekend: “Kansarmoede”. Een mooi thema, maar weer moeilijk voor onze organisatie. Toch gaan we nadenken over de mogelijkheden. Zo snel geven we het niet op! De organisatie heeft in elk geval een heel klein beetje rekening gehouden met onze opmerkingen van vorig jaar. Men kan nu terug acties doen voor een welbepaald project. Het geld komt dus niet zomaar terecht in een grote pot. Nu nog een project schrijven en indienen!

3° Binnenkort meeting met iemand van uitgeverij Van In. We gaan de mogelijkheden bekijken om een interactief bewegingspakket uit te werken, met een boekje met prenten en tekst EN met een VR-filmpje. Later meer daarover.

4° Derde zondag van september: Dorpsdag Heide-Kalmthout. SuperNils zal aanwezig zijn met een mooie stand. Kom zeker kijken en steun ons!

Geniet met volle teugen!

Visits: 62