20220530-SuperNils’ breaking news

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown-1-1.jpeg

1° Zoals al vaak aangekondigd, o.a. via social media, is vzw SuperNils bezig met de uitwerking van een nieuw VR-project voor patiënten met een hematologische aandoening. Bedoeling is om een interactieve box te ontwikkelen met een VR-bril, een 360°-graden camera en een aantal fiches die uitleg geven over bepaalde toepassingen, films en applicaties. Via deze interactieve box zorgen we voor een kwaliteitsvolle afleiding voor de patiënten en kunnen we ze zelfs ondersteunen bij pijnlijke behandelingen of onderzoeken.

Uiteraard kost de ontwikkeling van zo’n boxen geld, zeker omdat we 9 hemato-afdelingen (kinderen en volwassenen) willen ondersteunen in 6 partner-ziekenhuizen. Daarom willen we een project indienen voor de Social Grants van Stichting tegen Kanker. Het opstellen van zo’n subsidiedossier vraagt enorm veel werk, omdat je veel informatie moet verzamelen.

Tijdens het uitwerken van dit dossier, werden de partner-ziekenhuizen ook bevraagd. We kunnen immers niets uitwerken, waarmee zij niet willen of kunnen werken. Het zou ook gek zijn om zaken te ontwikkelen, die al in gebruik zijn in de ziekenhuizen. Het geld moet nuttig en correct besteed worden! Bij deze bevraging kwamen toch nog wel wat vragen, bedenkingen en problemen naar boven.

Dat maakt dat we ons subsidiedossier nooit tijdig zullen kunnen indienen bij de Stichting tegen Kanker. Een aantal zaken moeten nog uitgeklaard worden, correcte offertes moeten opgevraagd worden. Dat vraagt tijd! Daarom stellen we de aanvraag een jaartje uit en maken we van de vrij gekomen tijd gebruik om een degelijk onderzoek te voeren in de ziekenhuizen (in binnen- en buitenland), bij firma’s die werken met VR en bij patiënten. Zo kunnen we ons subsidiedossier geheel afstemmen op de juiste noden en wensen. We kunnen eventuele problemen vooraf al uit de weg ruimen en de kwaliteit van onze boxen serieus omhoog brengen.

Dat betekent dat het project wordt vertraagd, maar zeker niet wordt afgelast!! SuperNils gaat immers voor kwaliteit en dat willen we met dit dossier nogmaals bewijzen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.jpeg

1° De SuperNilsdagen voor kinderen (UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Leuven) worden momenteel voorbereid. Tijdens de zomervakantie zullen we de drie ziekenhuizen bezoeken en weer prachtige geschenken kunnen uitdelen. LEGO heeft reeds prachtig speelgoed geleverd, VLEEMO bevestigde de levering van dozen Clickx. Een aantal nieuwe sponsors zorgden ook voor de levering van leuke geschenken, zoals leesboekjes en puzzelboeken. Vzw SuperNils en Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen vzw bestelden reeds mooie zwemzakjes, nieuwe gadgets en ballonnen. En LuKiArt vzw zorgt natuurlijk weer voor de fijne kunsteldoosjes, waarmee een echte talisman kan gemaakt worden.

2° Ook de SuperNilsdagen voor volwassenen worden momenteel voorbereid. In september zullen de drie nieuwe ziekenhuizen bezocht worden en ontvangen de hemato-patiënten ook daar fijne geschenken (Gent, Antwerpen en Brasschaat ontvingen hun geschenken al in januari). Ook hier werken we weer samen met LVV vzw en LuKiArt. Enkele sponsors leverden al prachtig materiaal: mooie pakketjes met verzorgingsproducten van Pierre Fabre, DPG zal weer tijdschriften leveren, Keesing zorgt voor puzzelboeken en zelf bestelden we onze nieuwe fleecedekens en leuke gadgets. Ons kunstproject, “SuperNils’ Schetsatelier Online” zal ook deel uitmaken van de goodiebags.

3° “SuperNils Schetsatelier Online” wordt volgende week officieel gelanceerd. De kaarten met QR-code zijn klaar, de materialen-pakketjes zijn geleverd en kunnen uitgedeeld worden (GRATIS dankzij Pfizer!), de filmpjes staan online en mooie bladwijzers met algemene informatie over het project zijn gedrukt en klaar voor verzending. Meer info over het project? Klik hier: Schetsatelier.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.png

1° Vorige week werd de laatste aflevering van seizoen 1 gelanceerd. Het werd een mooie interview met Luc Lievens, patiënt van het Klina-ziekenhuis te Brasschaat. Een gesprek waaruit velen kracht zullen kunnen putten! Dus zeker even gaan luisteren, via Apple Podcast, Spotify of via onze website.

2° Vorige week namen we ook al de eerste aflevering op van seizoen 2. Het werd een gesprek met de directeur en een leerkracht van een lagere school uit Antwerpen. Zij werden geconfronteerd met een leerling met leukemie in de school en ze vertellen hoe ze dit emotionele gebeuren hebben aangepakt en van wie ze vooral veel hulp hebben gekregen. De moeite waard voor schoolteams! Lancering in september 2022. Eerst even genieten van een fijne en hopelijk zonnige zomervakantie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is istockphoto-1061034406-1024x1024-1.jpg

1° Zondag 5 juni 2022: Pinkstermarkt te Kalmthout, van 10 uur tot 18 uur. Breng ons zeker een bezoekje en doe mee aan één van de fijne volksspelen. Je steunt er het goede doel mee, maar je kan eveneens een mooie prijs winnen. Je zal onze aanwezigheid zeker merken aan de blauwe ballons waarmee kinderen zullen rondwandelen. En aan onze stand kan je uiteraard meer info krijgen over onze werking. Tot dan!!

Visits: 79