20220321-SuperNils’ breaking news

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown-1-1.jpeg

Onze algemene ledenvergadering ging door op dinsdag 15 maart 2022, via het digitale programma Zoom. We konden toch rekenen op een 20-tal deelnemers, een aantal leden van de RVB inbegrepen. Een mooi aantal vinden we. We willen deze mensen dan ook heel erg bedanken voor hun aanwezigheid en vooral hun actieve betrokkenheid. Mooie ideeën werden naar voor gebracht, fijne tips werden gegeven.

Het businessplan 2022 , inclusief jaarrekening 2021 en begroting 2022, van onze organisatie werd unaniem goedgekeurd, wat ons alweer de kracht geeft om verder te doen.

Het goedgekeurde plan en de financiële documenten zijn binnenkort raadpleegbaar via onze website, www.supernils.be.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.jpeg

1° De presentatie van Robert Scheltjens (voorzitter vzw SuperNils) op de Antwerpse Onderwijsraad, heeft mooie resultaten opgeleverd!

Zo werd Robert uitgenodigd bij het Provinciaal CLB van Antwerpen om alles nogmaals piekfijn te komen uitleggen en voorstellen. De mensen van het CLB zullen de boodschap nu verder verspreiden bij het onderwijzend personeel van het Provinciaal Onderwijs. Men was in elk geval zeer enthousiast over onze educatieve pagina, EDUH-Nils.

Verder heeft de Onderwijsraad zelf de nodige aandacht besteed aan ons project in de nieuwsbrief van het Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen, waardoor het meteen bekendheid krijgt bij het onderwijzend personeel van alle Antwerpse Onderwijsnetten. Zij koppelden de educatieve pagina aan de Wereldgezondheidsdag, die doorgaat op 7 april. Een mooie link, vinden we zelf.

Wat wij nu moeten doen, is de pagina regelmatig blijven aanvullen met nieuwe materialen, websites en documenten. Wie materiaal heeft dat hij/zij wil delen, mag dit dus steeds doorsturen via info@supernils.be. Alvast bedankt!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.png

1° Vorige week lanceerden we onze negende aflevering van de podcast “Leukemie, SuperNils Boostfactory”. Het werd een aflevering rond Leukemotions, ons kunstproject waarbij we emoties en gevoelens van patiënten willen laten omzetten in een kunstwerk. Enkele kunstenaars hebben reeds hun medewerking hieraan bevestigd. Luisteren kan nog steeds via Apple Podcast, Spotify of onze website (knop Podcast).

Wie wil meewerken aan dit project en zelf patiënt is met een hematologische aandoening (of een familielid van deze patiënt), kan een woordenwolk met gevoelens en emoties insturen via info@supernils.be. Wij geven ze dan door aan de kunstenaars, die ermee aan de slag gaan.

De resultaten worden weergegeven op onze website, maar indien er genoeg inzendingen zijn, ook in een echt kunstboek. Hopelijk ontvangen we toch wel wat inzendingen!

2° Volgende week, op woensdag 30 maart 2022, staat alweer een nieuwe aflevering klaar. Dan praten we met Sabine Pauwaert van LuKiArt vzw. Zij heeft het over haar geweldige organisatie en onze partner bij de ontwikkeling van mooie kunstprojecten.

3° De podcast voor april is ondertussen ook al opgenomen. Ik had een fijn gesprek met Yves Bisschop van Villa Max, een organisatie die vakanties organiseert voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Belangrijk om te weten, voor wie hiermee wordt geconfronteerd. Zeker luisteren en contact opnemen!

4° Ben je zelf een leukemie-patiënt en wil je graag enkele vragen beantwoorden over je ziekte en op die manier je lotgenoten mee ondersteunen en inspireren? Geef je naam en contactgegevens dan snel door via info@supernils.be. We proberen dan zo snel mogelijk een interview voor onze podcast in te plannen. Wees hiervoor niet zenuwachtig! Het gesprek verloopt zeer laagdrempelig en rustig. Je hebt alles ook zelf in de hand. Niets moet, alleen wat jij wil delen komt aan bod.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is istockphoto-1061034406-1024x1024-1.jpg

Schetsatelier SuperNils komt eraan, in samenwerking met LuKiArt vzw. Mensen die het willen, kunnen een materialen-pakketje gratis ontvangen (dankzij de sponsoring van Pfizer !). In het pakket zal ook een QR-code terug te vinden zijn. Via deze code word je naar ondersteunende en inspirerende filmpjes geleid. Daar leer je om zelf een mooie schets te maken en vervolgens een eigen kunstcreatie te maken. Een mooie afleiding, een mooie ontspanning, een fijne kans om je verborgen talenten te ontdekken. En weet … kunst werkt helend binnen je genezingsproces ! Grijp deze kans dus met beide handen!

Het aanvraagformulier verschijnt binnenkort op onze website! Blijf dit dus zeker opvolgen!

Adviesraad SuperNils. Binnenkort starten we met de uitwerking van een adviesraad van vzw SuperNils. Bedoeling is om een 10-tal ondernemers bij elkaar te brengen, mensen die SuperNils genegen zijn en die hun schouders mee onder het project willen zetten. Zij zullen SuperNils vermelden tijdens hun besprekingen en binnen hun netwerken, ze zullen SuperNils naamsbekendheid bezorgen en trachten om sponsoring bij elkaar te krijgen. Deze mensen gaan een engagement aan voor minstens 1 jaar, wat neerkomt op een 3-tal bijeenkomsten. Op die manier hopen we ons project breder te verspreiden, ons eigen netwerk uit te breiden en dus meer bekendheid te bekomen. Binnenkort start ik met het contacteren van mogelijke kandidaten. Interesse? Laat het alvast weten via info@supernils.be.

Visits: 117