20220221 – SuperNils’ breaking news

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown-1-1.jpeg

1° Onze algemene ledenvergadering gaat door op dinsdag 15 maart 2022 om 20 uur. We werken nog één keer via digitale weg, om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. Volgend jaar hopen we elkaar wel terug fysiek te kunnen ontmoeten. Nu werken we dus via Zoom. Alvast veel leuker dan een gewone digitale vragenlijst, zoals vorig jaar. Nu kunnen we elkaar al zien, met elkaar in dialoog gaan en vragen rechtstreeks beantwoorden.

Onze leden ontvingen al een mail met de nodige links naar de zoom-meeting en een link om je aanwezigheid even te bevestigen. Mocht je dit laatste nog niet gedaan hebben, doe het dan snel even a.u.b. Het duurt echt niet lang en het is voor ons wel belangrijk om vooraf te weten hoeveel mensen zullen participeren aan het overleg. Bewaar de mail ook goed, want je hebt immers de zoom-link nog nodig op 15 maart.

Tijdens de algemene vergadering zal het businessplan 2022 uitgebreid besproken worden. We bezorgden dit aan onze leden via We-Transfer, maar blijkbaar kan niet iedereen het bestand openen. We zoeken dus nu naar een andere oplossing, die gemakkelijker en toegankelijker is. Waarschijnlijk zal dit gebeuren via de website. Onze leden krijgen de juiste informatie via de Whatsapp-groep. Hou deze dus zeker in de gaten!

LET WEL: het gaat nog maar om een conceptnota! De definitieve versie wordt immers pas opgemaakt na de algemene vergadering, zodat ook jullie tips en opmerkingen nog kunnen worden meegenomen.

SuperNils hoopt op een zo groot mogelijke deelname van onze leden. We hebben jullie info immers nodig om verder te kunnen blijven werken. Bevestig dus zo snel mogelijk je aanwezigheid en we zien elkaar dan op 15 maart 2022, vanaf 20 uur, via zoom. Tot dan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.jpeg

1° SuperNils werkt samen met een nieuwe partner: Lost & Co. We stellen deze organisatie dan ook graag even aan jullie voor!

Lost & Co is een mooie organisatie (en dus vanaf nu ook partner van vzw SuperNils!) die mensen helpt bij het omgaan met rouw en verlies. Je kan er terecht voor een luisterend oor en een gesprek. Professionals die worden geconfronteerd met één of andere vorm van verlies vinden er mogelijke vormingen.

Via deze link ga je naar de website van en nog meer informatie over Lost & Co.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Unknown.png

1° Vorige week lanceerden we onze zevende aflevering van de podcast “Leukemie, SuperNils Boostfactory”. Het werd een aflevering met Marina Reygaerts, diëtiste van het UZ Gent. Je leert er alles over kiemarme voeding, enorm belangrijk voor mensen met een hematologische aandoening. Hier kan je de podcast beluisteren en krijg je nog bijkomende informatie over kiemarme voeding. Klik snel HIER.

De lancering verliep jammer genoeg niet vlekkeloos. Dat was niet onze schuld, noch de schuld van onze podcast-host Springcast. Zij kregen te maken met een cyber-attack, waardoor de aflevering veel trager (en dus later) toegankelijk werd via Apple Podcast en Spotify. Gelukkig is alles nu terug in orde!

2° Volgende week volgt alweer een nieuwe aflevering. Dan staat BEDNET op het programma! Een belangrijk interview met Kathy Lindekens, met een bron aan informatie voor ouders en leerkrachten/directies. Zeker luisteren op woensdag 2 maart 2022!

3° Eind maart 2022 staat een nieuwe opname op de planning. Het zal een gesprek zijn met onco-seksuologe Kristel Mulders van Jessa Ziekenhuis Hasselt. Het zal een boeiend interview worden, met belangrijke informatie voor patiënten en hun partners! Wanneer de aflevering online komt, moet nog bekeken worden. Maar blijf ons dus zeker volgen!

4° Er werd ook al een aflevering opgenomen met Sabine Pauwaert van LuKiArt vzw, alweer een belangrijke partner van SuperNils. Zij heeft het over het belang van kunst voor zieke mensen! Meteen een verwijzing naar onze kunstprojecten (“schrijf een gedicht” en binnenkort “werken met het schetsatelier”).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is istockphoto-1061034406-1024x1024-1.jpg

1° We willen graag onze online gedichtenbundel lanceren op de website, maar … er komen maar geen gedichten binnen.

REDEN ??????

  • Bereikt onze informatie de patiënten niet?
  • Heeft men geen inspiratie?
  • Is er geen nood aan dergelijke activiteiten?

We willen het graag weten. Laat het ons zeker weten a.u.b. via info@supernils.be!

Visits: 153