20220124 – SuperNils’ breaking news

1° In de vorige nieuwsbrief hadden we het over groepen die mensen samenbrengen, die een kind of een partner verloren hebben aan kanker. Ondertussen hebben we een gesprek gehad met Kathleen Roskams van Lost & co, een organisatie die zich bezig houdt met rouw en verlies in alle vormen.

Rouwen doe je immers niet alleen als je iemand effectief verloren hebt, een slechte diagnose kan ook een rouwproces in gang zetten. Men noemt dat dan “levend verlies”. Je kan immers niet meer naar school of het werk, je verliest sociale contacten, je kan je hobby niet meer uitoefenen, enz. Ook dat is verlies waarmee je moet leren omgaan.

Lost & co is voortdurend op zoek naar compagnons die willen meewerken aan trajecten rond rouw en verlies. Mensen die bijvoorbeeld hun kind verloren zijn en hun emoties en gevoelens willen delen met lotgenoten, mensen die een gesprek willen aangaan met anderen. Denk je dat dit iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op met Lost & co, via: kathleen.roskams@lostenco.be. Samen kunnen jullie dan bekijken welke samenwerking kan gerealiseerd worden en of het effectief ook iets voor jou is.

1° Vorige weken mooie meetings gehad met diverse farmabedrijven en organisaties waarmee we kunnen en zullen samenwerken.

  • Lost & co: mogelijkheid om navorming te organiseren voor leerkrachten, rond “rouw en verlies”; kans geven aan lotgenoten om als compagnon mee te werken aan praatsessies rond rouw en verlies; mogelijkheid om workshops te organiseren voor jongeren; eventuele samenwerking in functie van de goodiebags. Wordt vervolgd!
  • Samenwerking met LVV vzw (Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen) in functie van de goodiebags. De organisatie voorziet 6000 euro extra budget, zodat we minstens 2 extra ziekenhuizen kunnen opnemen in onze SuperNilsdagen. Wordt verder uitgewerkt, o.a. met de leden van de RVB.
  • Kans op extra sponsoring vanuit de farmabedrijven, specifiek voor de ondersteuning van bepaalde projecten (zoals Kunstproject, navorming, workshops, enz.).
  • Kunstproject voor patiënten met een hematologische aandoening zal uitgerold worden door SuperNils en LuKiArt vzw. We hebben sponsoring gevonden voor 250 materialen-pakketjes. De begeleidende filmpjes worden nu opgenomen en zullen kunnen bekeken worden via een QR-code (die de patiënt ontvangt bij het pakketje).
  • Educatieve pagina EDUH-Nils voor onderwijspartners is verder aan gevuld met informatie, links, materialen, enz. UZ Leuven bezorgde ons bijkomende zaken, adressen en nuttige contactgegevens, waarvoor dank.

Podcast “Leukemie, SuperNils Boostfactory” is gelanceerd en we krijgen veel positieve reacties! Dat is leuk. De reacties komen vooral uit de zorg en de farma, wat betekent dat we in de juiste sectoren terecht komen. Via de zorg zullen dan ook snel de patiënten hun weg vinden naar de podcast. In de eerste week stonden we zelfs al op plaats 13 van de top 200 in de categorie Mental Health (Apple Podcast) en op plaats 33 van de top 200 in de categorie “Health and Fitness” (Apple Podcast).

Op 2 februari komt er een nieuwe aflevering, in het teken van de poëzieweek. Daar krijgen de patiënten en hun naasten de opdracht om een gedicht te schrijven, waarin ze hun gevoelens en emoties delen. Deze gedichten laten we illustreren door de kinderen van LuKiArt vzw en we bundelen alles op de website in een online gedichtenbundel.

Verder zijn er al nieuwe opnames gepland, met Kathy Lindekens van Bednet, Sabine Pauwaert van LuKiArt vzw en Yves Bisschops van Villa Max. Weer de moeite waard om te luisteren.

1° We denken erover om van SuperNils een lotgenotengroep voor leukemie-patiënten te maken, in samenwerking met patiënten. Het idee is nog pril, maar wordt toch al ondersteund door o.a. de voorzitter van BHS. We gaan hierover dieper in dialoog met de mensen van KOTK, onze RVB en de ziekenhuizen. Bedoeling is de groep te faciliteren via website en facebookgroep. Wordt vervolgd!

Visits: 148