20220110_SuperNils’ breaking news

Reeds op zondag, omdat we morgen goodie-bags gaan uitdelen!

  • 1° Verschillende mensen hebben hun lidgeld weer betaald, na een nieuwe oproep. We zitten bijna terug op hetzelfde aantal als vorig jaar. Dat is fijn. Bedankt allemaal voor de steun!

  • 2° Vorige keer gaven we aan om eventueel een extra taak op te nemen binnen SuperNils en mensen die een kind of een partner verloren hebben aan kanker met elkaar in contact te brengen, zodat ze hun verdriet zouden kunnen delen en samen zouden kunnen verwerken. Vanuit het BHS-patiënt committee kreeg ik meteen een reactie van Elke Stienissen. Blijkbaar bestaan dergelijke verenigingen/organisaties al. Binnenkort ga ik er alvast contact mee opnemen om na te gaan op welke manier we dan kunnen samenwerken om tegemoet te komen aan de noden die er zijn. Wordt dus vervolgd.

  • 1° Een nieuwe samenwerking staat op stapel. SuperNils zal op verschillende manieren gaan samenwerken met Villa Max uit Brasschaat. Het eerste verkennende gesprek was alvast zeer interessant en vooral inspirerend. Later meer hierover!

  • 2° SuperNils gaat deelnemen als standhouder (met max. 2 mensen) aan het ONCOlloquium van de Stichting tegen Kanker, op zaterdag 23 april 2022 in het Provinciehuis te Leuven. Bedoeling is vooral te netwerken, andere organisaties te leren kennen en SuperNils in the picture te zetten bij partners, ziekenhuizen in gans Vlaanderen, onco-professionals en mensen uit de thuisverpleging, psychologen, artsen, enz. Dat betekent ook dat onze werking Vlaanderen-breed zal worden bekend gemaakt en samenwerkingen met meer ziekenhuizen tot de mogelijkheid behoren. Uiteraard als het financieel haalbaar is en de RVB en de AV deze mogelijke uitbreiding goedkeuren. Eigenlijk gaat de uitbreiding alleen maar over de verdeling van de goodiebags. De rest van onze werking is nu al bereikbaar voor gans Vlaanderen en zelfs ver daar buiten.

  • 1° Onze podcast zal vanaf woensdag 19 januari 2022 – 6 uur ’s morgens, te beluisteren zijn via Apple Podcast en Spotify. Zeker luisteren, zodat we hoog in de podcast-rankings komen te staan en meer luisteraars bereiken. Bekijk ook de blog-pagina’s op onze website voor meer info en eventuele materialen.

  • 2° Onze trailer is reeds te beluisteren via Apple Podcast en Spotify. Tik “Leukemie SuperNils Boostfactory” in en je kan luisteren.

  • 3° Voorbereidingen voor enkele nieuwe afleveringen zijn gestart: gesprek met Kathy Lindekens van Bednet en gesprek met Yves Bisschop van Villa Max. Ook een babbel met enkele verpleegkundigen van de afdeling hematologie UZ Gent staat op de planning.
  • 1° Zodra de educatieve pagina EDUH-Nils op onze website nog wat meer vulling heeft gekregen, schrijven we alle scholen van Vlaanderen aan om dit bekend te maken. Scholen weten dan dat ze alle info op 1 plek kunnen terugvinden. Voor meer uitleg kunnen ze SuperNils ook steeds uitnodigen op een personeelsvergadering of een eventuele ouderraad.
  • 2° Binnen de samenwerking met LuKiArt vzw staat een nieuw creatief project op stapel. Na bespreking in de RVB en AV meer daarover in deze nieuwsbrief.
Visits: 195