20211227-SuperNils’ breaking news

1 dag te laat wegens kerstweekend aan zee … sorry!

  • 1° Een groot aantal leden hebben hun lidgeld voor 2022 reeds betaald. We hebben bovendien nog enkele nieuwe mensen kunnen aantrekken. Bedankt daarvoor! Er zijn toch nog steeds een aantal leden die het lidmaatschap nog niet hernieuwd hebben. Begrijpelijk. Het is immers een drukke periode en dan heeft men niet altijd de tijd om aan het goede doel te denken. Daarom nog even deze herinnering. Probeer het lidmaatschap voor 2022 te hernieuwen voor eind januari a.u.b. We willen jullie echt niet kwijt in onze familie! Dikke merci voor de steun!
  • 2° Ter verduidelijking, want blijkbaar bestaan er misverstanden rond de term “lid van SuperNils”. Leden van SuperNils zijn sympathisanten die onze drie hoofddoelstellingen appreciëren en naar waarde weten te schatten en deze willen steunen via een financiële bijdrage. Het zijn geen lotgenoten, die via SuperNils met elkaar in contact kunnen komen. We zijn immers geen lotgenotenvereniging of patiëntenorganisatie. Op onze website vind je wel de contactgegevens van dergelijke organisaties, die een andere opdracht hebben, maar evenzeer mooi werk verrichten voor patiënten en lotgenoten. Als sub-doelstelling bij de emotionele zorg van patiënten en hun naasten, zouden wij wel aandacht kunnen hebben voor mensen die hun kind of partner verloren hebben aan een hematologische kanker. We zouden hen met elkaar in contact kunnen brengen, via bepaalde activiteiten. Dit uitwerken vraagt uiteraard zeer veel tijd en arbeid. We willen dit dan ook alleen maar uitwerken, als de nood er werkelijk is en de vragen tot bij ons komen. Bovendien zullen we dan ook een aantal vrijwilligers moeten aanspreken om dit mee te organiseren. Alleen kunnen we dit niet. Kennen jullie dus mensen die iemand verloren hebben aan een hematologische aandoening en die nood hebben aan een babbel met lotgenoten, laat het ons dan weten via info@supernils.be. Wil je aan deze sub-doelstelling meewerken, laat dit dan ook weten via hetzelfde mailadres. Maar let wel: we kunnen dit alleen doen als de nood er werkelijk is bij verschillende mensen. Alvast bedankt.
  • 3° Verduidelijking over onze nieuwsbrieven (voor iedereen) en whatsapp-groep (voor effectieve leden): deze geven informatie over de acties waarmee SuperNils bezig is en de activiteiten die we nog willen opzetten. Je kan niet rechtstreeks reageren op deze kanalen, maar als je ideeën voor ons hebt, bedenkingen bij bepaalde acties of toekomstige activiteiten, extra info nodig hebt of aan iets wil meewerken, laat het dan weten via info@supernils.be. We nemen deze info dan graag mee in onze verdere werking of gaan erover in dialoog met jullie, om de mogelijkheden te bekijken. Weet ook dat je lid kan worden van de facebookgroep “de leukemiesupernilsboostfactory”. Je moet wel enkele vragen invullen, vooraleer je binnen kan als lid. In deze groep kan je je mening kwijt over de podcast, maar ook over andere zaken van onze werking. Je kan er ook ideeën delen en extra info vragen. Maak er zeker gebruik van.

  • 1° Schoenen Torfs stortte 1000 euro (het maximale bedrag!) op onze rekening. Ons project werd door hen gekozen als waardevol initiatief, samen met nog honderden andere projecten. Dankzij de vele stemmen van jullie allemaal, kwamen we zeer hoog in de ranking te staan en mochten we dit mooie sponsorbedrag ontvangen. Bedankt Schoenen Torfs, bedankt aan de vele stemmers!! De centen zullen goed besteed worden, in functie van onze drie doelstellingen.

  • 2° SuperNils is momenteel in dialoog met verschillende farmabedrijven, met Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker. Bedoeling is mooie samenwerkingen te realiseren, gekoppeld aan eventuele sponsoring. Uit de vele gesprekken bleek alvast dat SuperNils gekend is in deze wereld en onze doelstellingen naar waarde worden geschat. De verdere mogelijkheden worden nu binnen de bedrijven besproken en na nieuwjaar zullen we daarover meer informatie krijgen. Duimen maar! Met Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker hebben we alvast een leuke samenwerking kunnen opzetten. We kregen vele links naar prachtige materialen, die in het onderwijs kunnen gebruikt worden, als er moet gesproken worden over kanker. We centraliseren deze materialen, lessenpakketten en boeken nu op onze website, op de pagina EDUH-NILS. Daar kunnen leerkrachten (maar ook opvoeders en ouders) terecht en vinden ze een ruim aanbod aan bestaande en goedgekeurde zaken. We gaan proberen om dit aanbod steeds uit te breiden. De SuperNils-pagina “EDUH-NILS” moet de ingang worden naar alle bestaande materialen en lessenpakketten. Zo moet men niet meer het ganse net afschuimen, maar vindt men alles op 1 plek bij elkaar. Dat is ons doel. uiteraard met de toestemming van de verschillende partners.

  • 1° De lancering van de podcast staat vast! Op woensdag 19 januari 2022 is het eindelijk zover. Vanaf 6 uur ’s morgens zijn de trailer en de eerste drie afleveringen te beluisteren via Apple podcast en Spotify. Het belooft de moeite te worden! We bieden volgende afleveringen dan al aan: trailer; kennismakingsaflevering; gesprek met ex-leukemie-patiënt; interview met professor Tessa Kerre (deel 1).
  • 1° We focussen ons nu vooral op de mogelijke samenwerkingen met de farmabedrijven, de uitbouw van onze educatieve pagina EDUH-NILS en uiteraard de lancering en verdere uitbouw van de podcast. Alles wat op de band staat, nu netjes uitrollen en tot een goed einde brengen!
  • Web-brochure is klaar en zal in eerste instantie worden verdeeld via de goodiebags van de volwassenen. Later mogelijk ook in de ziekenhuizen aan het onthaal en bij sommige dokters.
  • 3° 10 januari 2022: SuperNilsdag voor de volwassenen van de afdelingen hematologie in het UZ Antwerpen, UZ Gent en KLINA Brasschaat. We kregen al prachtige geschenken binnen van onze sponsors en het eigen SuperNils-cadeau wordt normaal gezien vandaag geleverd. Het belooft weer een mooie dag te worden en dat op … de dertigste verjaardag van Nils!
Visits: 175