20211129-SuperNils’ breaking news

Datum: 29 november 2021

  • 1° Al heel wat mensen hernieuwden hun lidmaatschap van vzw SuperNils voor 2022. Maar momenteel zijn er ook nog veel die dat niet deden. Waarschijnlijk een beetje uit het oog verloren, en dat begrijpen we. Iedereen krijgt immers veel berichten, elke dag en dan durft er wel eens ééntje de mist in te gaan. Toch proberen we iedereen terug aan boord te krijgen van onze organisatie, net omdat jullie zo belangrijk zijn voor ons. Daarom nogmaals een extra oproep. Ga snel naar de home-pagina van onze website en druk op de oranje knop. De huidige leden kunnen dan via de rode knop eenvoudig hun lidmaatschap voor 2022 betalen. Mensen die vanaf nu lid willen worden (we hopen dat dit er veel zijn!) drukken op de blauwe knop. Ze moeten eerst hun persoonlijke gegevens invullen en daarna kunnen ze hun bijdrage betalen. Zeker doen hoor!

  • 2° SuperNils zit mee in de stemronde van het fonds van Schoenen Torfs. En we doen het daar niet slecht. Momenteel hebben we al 562 stemmen en staan we net binnen de top 10. De stemming gaat echter nog door tot 8 december 2021. We mogen dus zeker niet stilvallen! Daarom deze super-belangrijke vraag: heb je nog niet gestemd? Doe het snel en bevestig zeker je stem via de mail die je ontvangt. Heb je verschillende mailadressen, gebruik ze dan allemaal. Elke extra stem zullen we nodig hebben. Vraag aan je vrienden, kennissen en familie om mee te stemmen a.u.b. SuperNils kan het bedrag goed gebruiken, o.a. om de goodiebags van de leukemie-patiënten te vullen met mooie geschenken. Dikke merci om dit voor ons te doen!

  • 1° Onze website wordt voortdurend bijgewerkt. Vanaf nu ontvang je er dus ook een 14-daagse nieuwsbrief, met allerlei berichten, vragen, nieuwtjes, enz. Zeker de moeite waard om er door te gaan. Onze leden krijgen deze nieuwsbrief ook via hun whatsapp-groep. Zij krijgen daar echter ook de kans om mee na te denken over allerlei acties, doelstellingen, e.d. Wil je op de hoogte blijven van alles waarmee vzw SuperNils bezig is? Bekijk de website dan zeker één keer per week!

  • 2° Vzw SuperNils wacht op de uitslag van het projecten-fonds van de Warmste Week 2021. Binnen enkele dagen/weken krijgen we hopelijk te horen dat ons project, dat we samen met LuKiArt vzw indienden, is goedgekeurd. Dan kunnen we aan de slag om het kunstproject “leukemie-patiënten tonen wie ze zijn, door de kracht van kunst” uit te rollen. Dat betekent dat de volwassen leukemie-patiënten in hun goodiebag, op 10 januari 2022, de nodige informatie zullen krijgen om zelf actief aan de slag te gaan met kunstbeleving. Er zullen ook heel wat materialen voorzien worden (papier, aquarelpotloden, potloden, enz.). Via filmpjes krijgen de patiënten (en eventueel ook hun familie) de nodige instructies en ondersteuning, om daarna zelf een kunstwerk te realiseren (tekening, schilderij, …). Bedoeling is om de werken daarna tentoon te stellen in het ziekenhuis, op speciaal daarvoor aangekochte tentoonstellingspanelen. Als we de budgetten van de Warmste Week niet binnen halen, proberen we het project in een iets lichtere vorm uit te rollen. Zie ook bij “coming soon” voor nog meer info over dit kunstproject.

  • 3° Vzw SuperNils is gestart met het aanschrijven van diverse farmaceutische bedrijven, om mogelijke samenwerkingen aan te gaan. Dit kan gaan over het ontwikkelen van een brochure, maar eveneens over een financiële ondersteuning van onze organisatie. Hopelijk krijgen we veel reacties en kunnen we hierdoor verder blijven groeien.
  • 1° Het loopt goed met onze podcast “Leukemie … SuperNils Boostfactory!”. Ikzelf (Robert) heb de digitale opleiding bij de Podcast Masters Academy van Mirjam Hegger doorlopen. Regelmatig volg ik nu nog enkele waardevolle extra’s of bijeenkomsten rond de techniek van het opnemen en editen. Ondertussen zijn er al enkele opnames + de trailer ingeblikt en deze week en volgende week volgen er nog 4 opnames. Omdat we de maatregelen rond covid netjes willen opvolgen en niemand in gevaar willen brengen, gebeurt alles nu via Zoom. Het resultaat met deze applicatie is eveneens goed (was ook opgenomen in de opleiding).

Mijn dank gaat alvast uit naar de mensen die ik mocht interviewen: professor Tessa Kerre, hematoloog en onderzoeker aan UZ Gent en U Gent, en Pierre Oidtmann, genezen leukemie-patiënt. Het werden mooie en pakkende afleveringen. Verder moet ik nog enkele mensen bedanken, die me hielpen bij de opnames: Jorn Scheltjens en Renée Bakx, die de trailer mee inspraken en Tess Buelens, Robert Van Cakenberghe en Nora Verheecke die enkele afleveringen mee inblikten en de opnames zo veel levendiger maakten. Ook dank aan Marina Reygaerts, diëtiste van het UZ Gent, voor haar deskundige inbreng voor de aflevering rond kiemarme voeding.

Lancering podcast, waarschijnlijk rond midden januari 2022. Alles is te beluisteren via Apple podcast en Spotify. Op de website vinden jullie ook blogs per aflevering, met mogelijk meer informatie, weggevers, enz. Dus zeker te bekijken, via de knop op de home-pagina.

  • 1° Binnen het kunstproject “Leukemie-patiënten tonen wie ze zijn, door de kracht van Kunst” willen we ook passieve kunstbeleving aanbieden. Dat zal gebeuren via VR-brillen, met de nodige apps of 360-graden-films, waarmee de patiënten op een veilige manier hun ziekenhuisomgeving even kunnen verlaten, om een tentoonstelling te bezoeken, rond te dwalen in een kunstatelier, een bezoek te brengen aan een plantentuin of arboretum, het huis van Anne Franck te bekijken, een wandeling te maken door een historische stad, enz.

Hiervoor werden VR-brillen aangekocht voor de ziekenhuizen en werd een 360°-camera aangeschaft om zelf de nodige filmpjes te maken. Het budget voor deze aankopen werd geschonken door Rotary Club Antwerpen-Amerloo, waarvoor grote dank! Technische ondersteuning en raad kregen we van Wim Wouters van Poppins and Wayne. Deze man wil later ook nog apps voor ons ontwikkelen. Maar we starten alvast klein op. Groter worden kan altijd, als het project aanslaat bij de patiënten.

  • 2° Nog een onderdeel van het kunstproject … “Leukemotions”, een boek vol emoties en gevoelens van leukemie-patiënten en hun familie/vrienden. Patiënten, maar eveneens familie en vrienden, schrijven hun gevoelens van 1 dag / 1 week op in een woordenwolk en bezorgen deze aan ons. De woordenwolk gaat daarna naar een kunstenaar of naar de leerlingengroep van LuKiArt vzw. Zij gaan aan de slag om de emoties om te zetten in een kunstwerk (tekening, schilderij, aquarel, beeldhouwwerk, fotocollage, enz.). De werken en de woordenwolken worden daarna gefotografeerd en opgenomen in een kunstboek, voor en door patiënten gemaakt. Een aantal werken van de kunstenaars/leerlingen worden vervolgens geveild voor het goede doel van vzw SuperNils.

We vonden al een aantal kunstenaars bereid om mee te werken, waarvoor grote dank! Jan Van Riet, bekend Antwerps kunstenaar en ere-directeur van de Kunstacademie van Hoboken, schenkt bovendien enkele werken voor de veiling, wat super is!

Visits: 196