Bio-techdag universiteit Antwerpen

Vlaamse Biotech dag op zondag 21 oktober 2018 in de Universiteit van Antwerpen, campus Drie Eiken. Samen met de CRIG (Cancer Research Institute of Ghent) vormen we één stand. Zo wordt het ook duidelijk dat we de ondersteunende vzw zijn van zowel de CRIG als van het project Immuno-T. Deze organisatie en het project van professor Kerre zijn immers onderwerp van de tweede doelstelling die onze vzw wil realiseren.

Tijdens deze wetenschapsdag leerden we ook professor Dr. Johan Swinnen (kankeronderzoeker) van het UZ Leuven kennen. Deze man werd o.a. bekend door zijn run naar Compostella, met een rugzak vol postkaarten en brieven van kankerpatiënten. Die run, van bijna 2400 kilometer, stond symbool voor de strijd die kankerpatiënten (Johans zoon herstelt ook van kanker) moeten leveren en was in de eerste plaats een eerbetoon aan hen. Er is dus zeker een verband tussen Johan en onze vzw. Ook wij willen patiënten een hart onder de riem steken. Johan is meteen effectief lid geworden van vzw SuperNils en vroeg om zeker contact te houden. Misschien groeit er later nog een samenwerking met het UZ Leuven uit deze ontmoeting met een prachtige mens.

Bedankt ook voor de mooie woorden die je in ons boek hebt geschreven, Johan. Zoiets doet deugd en geeft ons kracht om onze organisatie verder te laten groeien.

Zeker tot ziens Johan!

Visits: 919

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.