We denken na over de opstart van een jeugdpijler binnen SuperNils …

vzw Nils for Life is gegroeid vanuit een groepje vrienden van Nils. Ze wilden iets doen voor de warmste week, specifiek voor de behandeling van leukemie, de ziekte waaraan hun kameraad is overleden.

Momenteel organiseren ze twee grote activiteiten in de omgeving van Temse en Sint-Niklaas: een kerstmarkt in december en een echt jeugdfestival in mei-juni. De opbrengst van de events gaat naar vzw SuperNils en de stichting Me to You, die zich inzet voor patiënten met leukemie.

Omdat we eigenlijk met hetzelfde doel bezig zijn, omdat we dezelfde waarden en normen nastreven, omdat we allebei gegroeid zijn vanuit het verlies van Nils, zijn we met beide besturen gaan samenzitten om te praten over het realiseren van 1 grotere organisatie.

Zo zou vzw SuperNils de koepelorganisatie kunnen worden, met een heuse jeugdpijler Nils for Life. De leden van de jeugdpijler kunnen blijven werken, zoals ze bezig zijn. Ze worden niet beknot in hun ideeën. Integendeel, samen kunnen we veel meer realiseren. Er liggen al mooie ideeën op tafel. De echte uitwerking en de uiteindelijke beslissing zal genomen worden eind maart 2019.

Bij een positief antwoord van beide organisaties, zullen we overgaan tot het uitwerken van nieuwe statuten, samenwerkingsakkoorden en afspraken. Uiteraard zal dit alles dan nog worden geofficialiseerd op een later tijdstip en zal de website aan de structuur worden aangepast.

De samenwerking zal het ook mogelijk maken om nog meer te doen voor de zieke medemens en nog professioneler uit te pakken. SuperNils kijkt er alvast naar uit.

Visits: 731

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.