vzw SuperNils in de media

HLN.be
Vrijdag 9 augustus 2019 …
Eén dag na de eerste SuperNils-dag die georganiseerd werd in het UZ Gent (kinderziekenhuis Prinses Elisabeth) verscheen een mooi artikel in Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet. Ook de start van het SuperNils-fonds GE_785 kreeg hier de nodige aandacht.
De moeite waard om te lezen …
Gunther Levi, peter van de vzw SuperNils, maakt een kleutertje blij met een doos Duplo. Afleiding, om even de pijn te vergeten.
(c) (Nimmegeers) Gunther Levi, peter van de vzw SuperNils, maakt een kleutertje blij met een doos Duplo. Afleiding, om even de pijn te vergeten
 Het was zijn idee, om de kindjes die hij elke dag in het ziekenhuis zag hun pijn te laten vergeten met ‘better feeling bags’ vol speelgoed en afleiding. Helaas heeft Nils Scheltjens uit Kalmthout nooit zelf Sinterklaas mogen spelen: hij stierf op 11 oktober 2016, nadat hij voor de derde keer de diagnose van leukemie had gekregen. Robert en Leona vervulden gisteren de wens van hun zoon.
Nils Scheltjens uit Kalmthout wilde andere kankerpatiënten helpen. Zelf overleed hij twee jaar geleden aan leukemie. Hij had toen al voor de derde keer kanker. Om de wens van hun zoon verder uit te voeren hebben zijn ouders nu een vzw opgericht: SuperNils.
HLN.be
Vader Robert en moeder Leona. "Dat er er nog jaren over Nils gepraat zal worden, helpt ons in de verwerking."

 12 december 2018    (Sabine Vermeiren)

Nils was twee keer genezen van leukemie. Toen kwam de derde keer en was zijn lichaam op. Eén wens had hij nog. Hij wilde kanker draaglijker maken voor al wie de ziekte na hem zou krijgen. Twee jaar na het overlijden van Nils komt – met dank aan z’n ouders – die wens uit: alvast in het UZ Gent krijgen kankerpatiënten volgend jaar ‘better feeling bags’. “Dat testament uitvoeren, eerst kon ik het niet. Nu is het deel van mijn verwerking.”

2158total visits,1visits today

1 reactie op vzw SuperNils in de media

  1. Greetings from Idaho! I?m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break.
    I love the information you provide here and can?t wait to take a look when I get home.

    I?m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone ..
    I?m not even using WIFI, just 3G
    .. Anyhow, superb blog! https://tesgo.ca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *